Koploper Poortugaal op bezoek bij de B1.

By Marco »

De ploeg uit Poortugaal heeft nog geen wedstrijd verloren:36 punten uit 12.Ook vandaag pakten ze weer makkelijk de drie punten mee: 0-4.

Wisten al dat ze onverslaanbaar zijn op kunstgras(met name de aanvoerder en linksbuiten zijn prima spelers)dus hoopten we ze op veld 2 misschien wat meer tegenstand te bieden. Helaas wat personele problemen voor Richard. Koen loopt nog met een gypse arm en ook Jeffrey meldde zich ziek. Nando heeft al een tijdje last van zijn rug en moest de tweede helft ook afhaken. Konden ook geen spelers inlenen omdat B2 en C1 tegelijkertijd speelden. Tweede helft haakte toch nog Lars J. uit de C1 gelukkig aan. Was zeker nodig omdat ook Maxim geblesseerd uitstapte. Daarom ook geen grote tegenstand van onze kant. Helemaal niet toen in de eerste minuut Rozenburg al tegen een 0-1 achterstand aankeek. Indraaiende vrije trap kwam in de niet afgeschermde korte hoek en via paal alsnog ingeschoten door Poortugaal: 0-1.Tegen zo’n ploeg moet je gelijk scherp zijn want straffen gelijk een fout af. Niet veel later is het 0-2 na een voorzet van links die de ongedekt speler van Poortugaal makkelijk kan intikken. Wat volgt is een periode om maar niet verder op achterstand te komen en Poortugaal het zijn keeper makkelijk maakt door B1 ver van het doel te houden. Enig wapenfeit was een bal van Ivar die net naast ging. Net na een kans van Poortugaal, die de bal gelukkig voor ons net voorlangs schiet, krijgt de B1 nog twee kansen voor de aansluiting. Bal van Jesse gaat helaas net naast de verkeerde kant van de paal en kopt Jeroen(natuurlijk hij) uit een corner ook net naast.

Tweede helft Nando dus op de bank en nam Jochem zijn plaats in. Lars J kwam in de ploeg en speelde niet onverdienstelijk maar was fysiek nog niet opgewassen tegen de stevige jongens van Poortugaal. Rozenburg kon eigenlijk geen kansen creëren en Poortugaal bleef in een laag tempo spelen. Een doelpunt van Max werd voor mij onbegrijpelijk afgekeurd. Had misschien iets meer spanning opgeleverd. Poortugaal werd alleen nog gevaarlijk uit dode spelmomenten. Wij hadden best vaak een overtreding nodig om spelers tegen te houden. Uit twee hoekschoppen kopten Poortugaal ook makkelijk de bal achter Fabian: 0-4. Dit was dus ook de eindstand en kan Poortugaal al aan het kampioenschap gaan denken. Excelsior Maassluis probeert met basis B1 spelers hun B2 ook nog kampioen te laten worden. Over anderhalve week speelt onze B1 pas weer en hopelijk kan Richard dan weer over fitte ploeg beschikken en speelt Luuk ook zo als hij na deze wedstrijd bij de A1 inviel.

Verslag: CoSpan

Foto’s: Erik en CoSpan.

Facebooktwitter

Reageren is niet mogelijk.