Rozenburg JO19-1

vv Rozenburg (Duh Mannuh) JO19-1 Seizoen 2016 – 2017

a1-elftalfoto-zonder-maxime-burema

Staand v.l.n.r. Mark Fransen (trainer), Henk Kuipers (hoofdtrainer) Jari Visser (aanvoerder), Liam Kleiweegt, Davey Baert, Joey Veer, Ronald Fransen, Jamy van Winsen, Roy Simonis, Bert van der Vecht (geanimeerd elftalbegeleider)
Gehurkt v.l.n.r. Rico van Krimpen (inmiddels gestopt), Tim van Krimpen, Jochem Spanjersberg, Luuk Visser, Ryan Kruithof, Ivar de Bruin, Jeremy van der Sprong. Maxim Burema ontbreekt op deze foto.

 

Voor contact over wijzigingen rondom wedstrijden van dit team graag contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat.
afbeelding envelope Secretariaat.junioren@vvrozenburg.nl

verslag JO19-1.22 april 2107.

2017-04-27 10:25:54 admin-corina

Het was fris en winderig in Dirksland:2-0.

Ruststand: 1-0, Eindstand:2-0. We gaan kijken of de O23 spelers het vandaag ook zo goed doen als jongstleden. Toen wonnen enkele van onze teamspelers het mini toernooi van O23. Het O23 heeft een grote druk gelegd op JO19-1. Geen tweede elftal en geen JO19-2 .Spelers die dan niet meetrainen omdat ze al met het O23 team hebben meegedaan en blessures oplopen. Een moeilijk opgave voor Henk en Mark om een hecht team te maken dit seizoen.  Afwezig vandaag: Henk, Roy, Tim en Jeremy( jarig en geblesseerd). Op het altijd winderige complex(veld 2) met 1 wissel en in het begin maar met twee supporters. Moeilijke opgave voor Mark om het beste uit zijn team te halen.

Meestal wel een tactische oplossing maar vandaag een onmogelijke opgave. Valt er verder nog wat te vertellen over deze wedstrijd. Bij DVV staat een fysieke muur van spelers onze spelers op te wachten. Aanvallers van ons krijgen maar zelden de bal en als ze wel balbezit hebben geen ruimte. DVV staat niet voor niks bovenin de middenmoot. De enige kans is een vrije trap voor het doel van DVV. Met weinig kracht gaat de bal wel langs de muur maar is een makkie voor de keeper.

Later is het DVV die laat zien hoe je de bal wel via een vrije trap in het doel krijgt: 1-0.

Hoewel de hoofdjes nog niet gaan hangen moet onze keeper toch een paar keer goed redden. Vanwege rugklachten moet de enige wissel al snel het veld in. Voor rust is het nog wel Davey die de vingers van de keeper laat knakken maar daarmee wel de bal uit het doel houdt. Na rust hetzelfde spelbeeld met iets meer kansen voor de thuisploeg maar gelukkig voor ons niet scherp staat. Omdat de voorhoede dus moeilijk te bereiken is gaan veel jongens maar op de solo toer en komen zo in de fuik van DVV terecht.

Eigenlijk lukt het alleen Ryan af en toe om een voorzet te geven. Bij een counter is het een laag afstandsschot die de 2-0 op het scorebord zet.

Bij sterkhouder Davey steekt zijn vorige blessure weer op en verlaat noodgedwongen het veld. Op het complex gaat gelukkig alle aandacht naar het meidenteam die daar een kampioenswedstrijd speelt. Het niveau bij ons op veld twee viel soms niet mee. JO19-1 kan thuis in de laatste wedstrijd tegen Hekelingen nog iets van hun kunne laten zien en dan zit het seizoen erop.

 

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg A1Read more... 0 comments

Weer eens lekker 3 punten mee naar huis ,JO19-1

2017-04-02 20:51:15 admin-corina

En dat was geen 1 april mop! Binnenmaas werd nu ook uit verslagen:1-2. Net als vorige week was het nu ook de scheidsrechter die een stempel lag op de wedstrijd ,maar nu in ons voordeel.

Het gehele team reisde af naar Puttershoek met alleen Maxim als geblesseerde. Davey na weken weer gedeeltelijk inzetbaar en Roy weer op rechtsachterplaats(Vilhena tactiek).

Gespeeld werd er op veld 1 dat al duidelijk toe is aan vakantie. Zoals altijd een Rozenburg dat goed gas geeft in het begin en weinig kansen weggeeft. Al snel ziet de scheidsrechter een handsbal in het doelgebied van Binnenmaas over het hoofd, na actie Ivar, en is de toon gezet langs de lijn. Na een gelijk opgaande  periode is het Ronald die uitglijdt in ons strafschopgebied en een tegenstander via schwalbe een strafschop versierd. Geen geel maar wel strafschop. Ondanks de kalknacht in Brielle van het hele team was Joey toch zo scherp dat hij de goede hoek uitkoos en de bal uit het doel hield.

Rustoffensief  van vijf minuten leverde Rozenburg 1 doelpunt en twee kansen op: Ivar scoorde na pass Mike, Ronald net over en vrije trap Ryan kon keeper net uit de kruising halen.

Net als tegen Rijnmond was het weer net na de pauze dat Binnenmaas dat kon scoren. Na voorzet was het een fraaie omhaal dat de stand weer gelijktrok:1-1. Hoewel Joey nog een keer moest redden op de lijn was het toch Rozenburg dat de meeste druk zette op het doel van Binnenmaas. Ronald, Tim mikten iets te hoog en Ivar wordt getackeld in strafschopgebied zonder dat de scheidsrechter fluit. Jamy ziet een voorzet over keeper gaan en bal gaat net voorlangs paal. Laatste wedstrijden zien we best wel wat irritatie ontstaan( vandaag vooral Jari die zich verbaal liet horen) en als speler Binnenmaas achter de scheidsrechter’s rug om Davey aantikt is hij resoluut: rood voor Binnenmaas en een penalty voor Rozenburg. Het thuispubliek is laaiend maar Tim laat zich niet van de wijs halen: beheerst zet hij Rozenburg op voorsprong:1-2.

Even later heeft hij de kans om Rozenburg uit de spanning te halen maar schot gaat net naast. Aan de andere kant is Binnenmaas nog dicht bij de gelijkmaker maar schot gaat via lat over. Vandaag dus weer discutabele beslissingen van de scheidsrechter maar uiteindelijk toch in ons voordeel beslist. Nog twee wedstrijden wacht ons in de competitie: uit tegen DVV en thuis tegen Hekelingen.

 

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg A1Read more... 0 comments

JO19-1 kan 2-0 voorsprong niet vasthouden tot het eind:2-2

2017-03-28 15:20:07 admin-corina

Het was lente op West, maar zomer voor Roy: zijn rode kaart vorige week is omgezet naar zes wedstrijden schorsing. Hoeft dus niet meer te spelen in deze competitie. Deze wedstrijd werd hij al danig gemist op de rechtsback plaats. Zijn plaats werd overgenomen door Jeremy die al voor rust geblesseerd moest afhaken. Ook Maxim moest op die plaats geblesseerd naar de dug-out. Tot het eindsignaal moest Mike noodgedwongen die plek opvullen. Weer volop personele problemen dus voor Henk en Marc. (Davey is ook nog niet inzetbaar).

Eerste helft viel het spel nog zeker mee met een overwicht voor Rozenburg maar met van beide kanten weinig doelkansen. Jari had de verdediging met Liam goed op orde en Joey genoot van het zonnetje. Denk dat de fans dat ook thuis deden want hoewel een thuiswedstrijd waren er weinig fans vandaag. Na bijna een halfuur was het, na een pass van Jochem, Ivar die de grote keeper van Rijnmond Sport toch kon verschalken:1-0.

Rozenburg bleef druk zetten en vijf minuten voor rust was het Ronald, na pass Rick, die zorgde voor een 2-0 voorsprong. Na rust een heel ander beeld. Tim had het fysiek moeilijk en was vervangen door Mike. Luuk en Jamy volgde later om in te vallen. Net na rust al een grote kans van Rijnmond met schot dat net voorlangs gaat. Hoopte dat Rozenburg weer bij de les zou zijn maar kwamen helaas niet meer echt in de wedstrijd. Zoals gemeld misten we Roy en had ook Ryan het moeilijk tegen de trucende Rijnmonders. Middenveld liet vaak Rijnmond doorstomen naar Joey. Rond de 25ste  minuut in de tweede helft begint, net als vorige week, de irritatie het voetbalspel over te nemen. Scheidsrechter Michael krijgt dan ook een heftig kwartiertje te fluiten.

Ronald laat zich verleiden en er volgen twee gele kaarten en ook kansen voor Rijnmond. Rozenburg komt eigenlijk niet meer in de buurt van de Rijnmond keeper. Luuk met een schot hoog over is het weinig. Dat het tegendoelpunt valt verrast niemand:2-1. Dat Joey vol wordt nagetrapt in de rug wordt te licht bestraft. Simultaan is er dan ook een verbale wedstrijd aan de gang. Als Rick in de zestien iemand wegduwt ziet de scheidsrechter geen andere mogelijkheid voor geel en een penalty. Net als het vlaggenschip geeft Rozenburg de voorsprong weg in de slotfase: 2-2. Jammer dat Rozenburg het niveau van de eerste helft niet kon voortzetten tot in de tweede helft.

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg A1Read more... 0 comments

Drie eilanden tour eindigde in welgeteld één punt!

2017-03-20 17:36:54 admin-corina

Tot nu toe in 2017 had de JO19-1 maar twee wedstrijden gespeeld. Ook de trainingen worden niet door alle spelers gevolgd, waardoor er wel eens trainingen uitvallen. Het mag dan zg iets beter gaan met Nederland, jongens kiezen eerder voor hun toekomst met studie, werk en school. Voor trainers een moeilijke opgave om van de drie groepen een team te maken(tweedejaars, selectiespelers en groep die eigenlijk in het tweede moeten spelen).

In deze week zomaar drie wedstrijden en alle drie op een ander eiland: Goeree, Flakkee en Voorne. Weinig loopkilometers werd dus gecompenseerd met rijkilometers. De eerste wedstrijd ging naar Ouddorp. Davey moet nog steeds voetbalrust houden en laat deze week schieten. Ronald is ook nog niet geheel fit en speelt niet een hele wedstrijd, hetzelfde geld voor Jeremy. Luuk is weer op het veld te vinden maar mist nog wedstrijdritme. Ouddorp was de minste wedstrijd: 6-2 verlies. Ex leider Bert wilde de jongens graag zien maar zag ze niet goed presteren. Aantal jongens waren net terug uit Kopenhagen(merendeel JO19 van het Rotterdamse Rozenburg bestaat uit 020 aanhangers!) en hadden duidelijk last van een jetlag.

Kwamen nog wel terug van een 3-0 achterstand tot 3-2 maar daarna liep WFB makkelijk uit. Dit keer niet alleen tegendoelpunten uit spelhervattingen maar vooral persoonlijke fouten die bij ons altijd worden afgestraft.

 

Na training op maandag ging het op woensdag naar Nieuwenhoorn. Bij veel spelers geeft deze club de  motivatie om extra je best te doen. Hoewel de tegenstander hoger staat in kompetitie was het Rozenburg die het spel maakte en ook verdiend met 0-1 voorsprong ging rusten. Tot kort voor tijd stond Rozenburg voor met 1-2.(mooie doelpunten van Tim en Ivar). De tot dan toe uitstekend fluitende scheidsrechter  gaf toen wel heel makkelijk een penalty aan zijn thuisploeg: 2-2. In plaats de drie verdiende punten mee naar huis dus maar een. Voor de laatste wedstrijd  deze week dus een hoopvol uitgangspunt.

De laatste wedstrijd deze week ging naar Oude-Tonge. Thuis met 1-3 verloren, dus iets goed te maken. Henk vandaag afwezig en Mark nam de honneurs waar. Eerste helft ging gelijk op en de kansen die Rozenburg had werden een beetje slordig verprutst. Richtinggevoel zat er vandaag niet in. Sommige spelers raakten door het uitblijven van een doelpunt een beetje geïrriteerd. Ook al zijn de beslissingen van een scheidsrechter  soms discutabel, als hij zegt “mondje dicht” kan je dat beter doen.(kijk naar onze eigen scheidsrechter Stefan). Ronald was het eerste slachtoffer met geel voor praten en als Jari daar nog op door gaat spelen we ineens met nog maar  acht veldspelers.

En als Mark luidkeels reageert kan hij ook vertrekken uit de dug-out met rood! Spelhervatting is gelijk raak, na toch een overwicht te hebben gehad gedurende de wedstrijd:1-0. Toch komen we terug met een penalty voor Ivar:1-1. Een vrije trap doet Rozenburg de das om:2-1. Met nog een rode kaart voor natrappen verlaten we Oude-Tonge.

Een schamel puntje uit drie wedstrijden is te weinig voor getoonde inzet en soms ook leuke combinaties. Het belooft niet veel goeds voor de laatste vier competitiewedstrijden. Ook gaan sommige spelers al weer naar het komend seizoen kijken.

Zo was Ryan alweer toe aan zijn tweede wedstrijd voor het succesvolle vlaggenschip van vv Rozenburg. Succes Ryan!

 

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg A1Read more... 0 comments

Soms te fanatiek:JO19-1-Binnenmaas JO19-1:4-3.

2017-02-05 15:50:11 admin-corina

Na een paar afgelastingen de draad weer opgepakt. Personele bezettingen blijven een probleem: enkele jongens spelen nu in drie elftallen (en geven ook nog training aan lager elftal). Wordt best een fysieke druk gelegd op deze jongens. Vandaag alleen Rick en Luuk in de lappenmand en bij sommige jongens kleinere kwaaltjes maar begonnen wel aan de wedstrijd. Verder was een sterkhouder een weekendje weg: Ryan. JO19-2 ging niet door en dus genoeg invallers. Peter was vandaag onze vlagger.

Scheidsrechter Michael kon pas een kwartiertje later beginnen doordat hij uitliep met zijn vorige wedstrijd fluiten. Voor een goed gevoel zou het leuk zijn als er eens gewonnen kon worden. Het eerste kwartier waren dan ook voor Rozenburg die de druk goed opzette. Kansjes voor oa Tim(kopbal, Maxim(schot naast) en Ivar(van veel te ver). Maxim ging met oude slepende blessure van veld maar kwam in de tweede helft weer terug. Binnenmaas lukte het niet om hun aanvallers te bereiken en Joey had het best rustig. Na een onderschepping van andere sterkhouder Davey is het Ivar die vrij kan uithalen voor de keeper: gebruikt zijn vingertoppen echter om de bal naast te laten gaan. Aan onze kant moet ook Joey redden met een doorgebroken Binnenmaser. Na een dipje van onze kant is het de derde sterkhouder  Ronald die goed doorgaat en in tweede instantie de bevrijdende 1-0 maakt.

Direct is er wat irritatie te zien over en weer. Michael moet dan even later de wedstrijd onderbreken om wat spelers toe te spreken.

Ook de trainers van Binnenmaas laten zich, al dan niet terecht, niet onbetuigd vanaf de zijkant. Even is de concentratie weg op het veld en kan Binnenmaas de gelijkmaker forceren :1-1.

Tweede helft volgt met direct na de aftrap twee kansen voor Rozenburg: de ingevallen Mike stelt Ronald in positie maar die laat het over aan Ivar. Deze kans ging over maar even later maakt hij het goed door de 2-1 te maken.

Binnenmaas laat het hier niet bij zitten en komen vaker in de buurt van ons goal. De paal is onze redder. Tim moet zelfs onze verdediging helpen om de snelle jongens van Binnenmaas in bedwang te houden. Na een fraaie lange aanval is het Ronald die het weer afmaakt: 3-1. Met nog een weinig te spelen moet dit genoeg zijn om de drie punten binnen te halen. Als Joey redt bij een aanval en onze verdediging eigenlijk alleen de bal hoeft weg te trappen staat iedereen te slapen en kan Binnenmaas makkelijk de 3-2 intikken. Gelukkig gebeurt niet wat de doorweekte toeschouwers denkt te gaan gebeuren: het is Tim die onderschept en Maxim aanspeelt die Ivar scherp zet. Die kans benut hij: 4-2. Weer denkt iedereen: “In the Pocket”. Toch maakt Binnenmaas het weer spannend: bal glijdt door het natte veld via Joey in het doel: 4-3. Gelukkig blaast Michael even later de wedstrijd af. Dat de jongens een overwinning nodig hadden bleek uit de lachende gezichten toen de spelers het veld verlieten. Ook Marc, Henk en het publiek waren opgelucht.

Met dank aan Erik(Maxim)voor de extra foto’s.

Posted in: Geen categorieLaatste nieuwsRozenburg A1Read more... 0 comments

Reageren is niet mogelijk.