Rozenburg JO 11-2

 

img_8253

 

img_8249

 

Staand vlnr: Gerard Bronder-Diederik van Westerlaak-Djemen de Haas-Ruben Ouwendijk-Colin Marcusse-Geert Draai-Arjen Grootscholten.

Zittend vlnr: Gijs Bronder-Niels Muilwijk-Thijmen Romers-Youri van Dijk.

Niet op de foto: Finn Frederiksz

Voor contact over wijzigingen rondom wedstrijden van dit team graag contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat.
afbeelding envelope mailto:Secretariaat.pupillen@vvrozenburg.nl

v.v. Rozenburg JO11-2 sluit het topseizoen af in stijl met prachtige 5e plaats in Mönchengladbach.

2017-06-06 15:41:29 admin-corina

Afgelopen zaterdag trokken de toppers over de landsgrenzen om de hun voetbalkunsten te gaan demonstreren aan onze Oosterburen in Mönchengladbach. Een toernooi wat v.v. Rozenburg als een ware traditie kan beschouwen, aangezien hier de eerstejaars E pupillen elk jaar het Rozenburgse tikki takka totaal voetbal mogen showen in het land van der Weltmeister. Voor deze jonge voetballers is dat natuurlijk een geweldige belevenis en hopelijk een onvergetelijke ervaring. In alle vroegte werd er deze zaterdag ochtend vertrokken richting de svMönchengladbach1910. Na een x aantal dubieuze snelweg handelingen van een ene C R en wat lichte filevorming bij een Starbucks apparaat belande we uiteindelijk op de plaats van bestemming. En alhoewel de weersvoorspellingen er niet al te positief uitzagen kwamen we rond 10.00 uur aan in een zonovergoten Duitsland, op één regenbuitje na zou het een stralende dag blijven. Nadat we ons hadden gemeld bij de organisatie en alle administratieve handelingen op de bekende Duitse punctualiteit waren voldaan en wij schoorvoetend moesten bekennen dat wij als enige geen rugnummers hadden, wat weer inhield dat de beste speler van het toernooi waarschijnlijk niet uit ons team zou komen gezien het ontbreken hiervan, wat het voor de jury naturlich alleen maar lastiger zou maken. Maar daarvoor waren wij hier niet naartoe gekomen want zou het onze toppers gaan lukken om na het behaalde kampioenschap ook al direct de eerste Europese beker op hun nog jonge en mager gevulde palmares bij te schrijven en zo al voor hun 10e levensjaar de status van legende te bereiken? Het zou de aankomende uren moeten blijken maar de start was in ieder geval zeer voortvarend, gezien de 2-0 winst die ons in de schoot werd geworpen omdat deze tegenstander niet kwam opdagen. Was onze fameuze naam van” Rote gelbe Fußball-Maschine’’ hier ook al befaamd? Het zal gissen blijven en we zullen het zeer waarschijnlijk nooit te weten komen. Dus op naar de tweede poule wedstrijd tegen de plaatselijke club van naam, deze wedstrijd was van onze kant niet echt best. Of het de zenuwen waren of omdat we best wel erg lang hadden moeten wachten om de eerste wedstrijd te spelen of omdat de scheidsrechter, die met een aantal zeer merkwaardige beslissingen het incasseringsvermogen van onze mannen en zodoende ook die van de, over het algemeen vrij rustige, trainers flink op de proef stelde. Feit is dat we deze pot wel wonnen met 2-1(doelpunten van Keanu en Youri) maar oei oei oei wat ging dat moeizaam.

Maar nu de eerste overwinning binnen is, op naar de tweede poule wedstrijd waar de beslissing ging vallen of we door zouden gaan naar de ¼ Finale. Tegen het altijd lastige en goed voetballende SV Wersten 04 werden we getrakteerd op een 3-1 nederlaag(doelpunt Thijmen) en hing onze ¼ Finale plek aan een zijde draadje. Toch zouden we die gaan behalen en deden dat op een Duitse manier namelijk door middel van een beter doelsaldo. Nu moesten we aantreden tegen het sterke en grote Reydter SV. Een ploeg die er nogal een aparte manier van spelen op na hield, namelijk met 4 man achter elkaar in het midden en twee man aan de zijkanten? Op deze orthodoxe en wellicht vooruitstrevende manier van voetballen hadden wij geen antwoord en werden dan ook vrij kansloos met 5-0 van de Heimat geveegd. Dit was een pittige en behoorlijke teleurstelling voor onze mannen en zouden we nog in staat zijn om deze klap te verwerken want er moest daarna nog worden gespeeld, in wat ze hier noemen de verliezers ½ finale. Er moest duidelijk wat gebeuren om het beschadigde blazoen weer enigszins te herstellen en wat helpt dan beter dan een ambachtelijk broodje Braadwurst. Met meer dan voldoende energie werd er gewonnen van VFJ Ratheim en niet geheel zonder fortuin omdat er een eigen goal aan te pas moest komen voor de overwinning, je zou kunnen zeggen dat ook hier de Duitse invloeden aanwezig waren bij Rozenburg. Uiteindelijk mochten we om plaats 5 gaan spelen en dat is gezien de vorm van de dag het hoogst haalbare voor de toppers. De laatste wedstrijd van dit toernooi en tevens van ons seizoen zou ook een wedstrijd zijn zoals we al heel erg vaak hebben gezien van de toppers en wat van het gewenste niveau is, namelijk een zeer goed niveau. De tegenstander, DJK Hehn de winnaars van de vorige editie en tevens de titelverdediger, was zeker een sterke en goede ploeg en het publiek zou een heerlijke, aantrekkelijke wedstrijd tegemoet zien. Rozenburg sloot met een verdiende 2-1 overwinning(doelpunten Thijmen en Gijs) het toernooi en voetbalseizoen in stijl af. En onder luid applaus van de trouwe en vele meegereisde Rozenburgse supporters liepen de stralende voetballers met een voldaan en trots gevoel het veld af.

 

Na afloop werden de toppers nog beloond en op eigen wijze door de trainers gehuldigd voor het behaalde kampioenschap in de competitie. Mannen gefeliciteerd, een prestatie om trots op te zijn!

Het was tevens de laatste wedstrijd van Thijmen Romers voor de toppers, onze kleine blonde aanvaller maakt de overstap naar de jeugdopleiding van Sparta en gaat daar volgend seizoen voetballen in de JO10-1. Een geweldige prestatie van Thijmen.

In het recente verleden zijn er al meerdere spelers/sters hem voor gegaan en hebben de stap kunnen maken naar een BVO. En er zijn de afgelopen 5 jaar al tientallen jeugdspelers uitgenodigd voor selectie wedstrijden van de KNVB. Dat betekent dat er in Rozenburg veel talent rondloopt en dat ze op de juiste wijze worden opgeleid. En het onderstreept nogmaals hoe belangrijk het jeugdvoetbal is, het is namelijk de voedingsbodem en levensader van je club.

Gefeliciteerd topper en geniet ervan!

 

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg E2Read more... 0 comments

JO15-2 ongeslagen kampioen: wat een prestatie

2017-05-16 18:13:51 admin-corina

gefeliciteerd JO15-2 knap gedaan hoor!

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg E2Read more... 0 comments

Toppers JO11-2 pakken kampioenschap na zwaar bevochten zege. 7-3.

2017-04-23 14:27:05 admin-corina

Nou daar zag het in de 1e helft niet naar uit, sprak Niels de linker en flamboyante verdediger van de kersverse kampioen. Wellicht speelden de zenuwen toch een iets grotere rol dat we vooraf hadden bedacht.

 

Op deze prachtige voetbal ochtend van de 22e april konden de toppers zich in de geschiedenisboeken van vvRozenburg laten bijschrijven. Als er vandaag zou worden gewonnen en de enige overgebleven concurrent zou punten verspelen kon op de voorlaatste speeldag de titel worden binnengehaald. U raad het al want dit scenario zou bewaarheid worden voor v.v.. Rozenburg JO11-2.

Met een fitte selectie werd er om 09.45 uur afgetrapt op het echte grasveld van veld 2. De jeugdige arbiter had van te voren aangegeven dat het pas zijn tweede officiële wedstrijd was en had de trainers van beide teams gevraagd om daar rekening mee te houden, een goede manier van communiceren. Nu naar de wedstrijd, die begon voor Rozenburg niet geheel naar wens. Waar we normaal uit de startblokken schieten ging het nu allemaal wat moeizamer. En kwamen we na 3 minuten al op achterstand nadat DVV’09 de corner er rechtstreeks indraaide. Maar ons antwoord volgde snel, het was Gijs die na een prima combinatie met Thijmen de gelijkmaker binnen schoot. Maar de toppers waren de zenuwen waarschijnlijk nog niet helemaal de baas want vrij snel keken we alweer tegen een  achterstand aan, 1-2.

Het zou wederom Gijs zijn na weer een heerlijke combinatie met Thijmen die voor de 2-2 ruststand zou zorgen. Snel naar de oh zo benodigde extra extra extra suikers want buiten de lange vingers en Rozenburgse siroop stonden de bananen van de Plus markt ook klaar om verorberd te worden. En dat was behoorlijk nodig, dit samen met de wijze en inspirerende woorden van de trainers moest er voor gaan zorgen dat we de 2e helft een kampioensploeg in wording aan het werk gingen zien. En precies zoals de trainers hadden gewenst zo reageerden de toppers zich als aanstaande en ware kampioenen. Het zou Keanu zijn die met twee goals binnen 5 minuten het goede voorbeeld gaf aan zijn voetbalmakkers. Waar bij de tweede goal die hij maakte er enige consternatie zich meester maakte op het veld. Nadat de keeper van DVV’09 de bal losliet na een schot van Youri Bale, het racemonster op de rechterflank en Keanu er als een echte goaltjesdief er direct op vloog de bal in het doel schoot maar daarna de keeper ook raakte en die hierbij geblesseerd op de grond viel. De jonge arbiter wilde deze zuivere goal af gaan keuren op advies van onze tegenstanders, echter vonden wij dat niet zo goed idee en hebben toch maar aangegeven dat er afgetrapt diende te worden en de goal goed te keuren, wat ook zo geschiede.

Een wellicht cruciaal moment in de wedstrijd want met de 4-2 voorsprong gooiden de toppers alle schroom van zich af en liepen binnen no time uit naar een 7-3 voorsprong en de uiteindelijke verdiende winst. Keanu Depay ,Thijmen Dolberg en Gijs Griezmamm zouden allen nog een goaltje scoren, alledrie van ongekende schoonheid en voortvloeiend vanuit prima samenspel. Waarbij onze keeper Ruben die de naam van Pirlo weer alle eer aandeed en de stugge en solide verdedigers,Colin de stoomtrein die maar blijft opkomen op de rechterflank, Diederik het Genie slimmere verdedigers zijn er niet, Geert de verbeterde en witte versie van Kongolo en Niels die uitverdedigen tot ware kunstvorm heeft getransformeerd en Djemen het granieten rotsblok dat is nog te weinig eer voor deze bikkel alle credits verdienen want zij zorgen ervoor dat onze zeer behendige aanvallers in staat ziin om elke week weer te excellerenen. Een kampioens team waardig.

 

Nu is er nog een wedstrijd te spelen en dat zal de streekderby zijn tegen Brielle. Ook dit zal weer een boeiende wedstrijd gaan worden.

 

Nu eerst twee weken lekker andere leuke dingen gaan doen en dan nog de laatste weken van het voetbal seizoen op een positieve manier afsluiten.

 

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg E2Read more... 0 comments

Rozenburg JO11-2 wint met veel overtuiging de topper. 3-7

2017-04-16 16:16:21 admin-corina

Ja, het was vandaag best wel duidelijk wie de beste ploeg is want we ze hadden vandaag niet veel in te brengen tegen een ontketend v.v. Rozenburg. Deze korte maar scherpe analyse trok onze linker verdediger en tevens tactische spil van de wedstrijd ‘’Geert de witte Roberto Carlos’’ na afloop van de waanzinnige overwinning van de toppers. Sjooo, dat kun je wel zeggen want nu hebben we alles nog in eigen hand sprak zijn Compaan aan de rechter kant ‘’Diederik het genie’’.

 

Voor vandaag moesten de toppers van v.v. Rozenburg JO11-2 het op gaan nemen tegen, de op dat moment nog koploper van de ranglijst SJO DBF JO11-1. Tegen deze vooral grote mannen hadden we twee weken geleden, toen de rollen omgedraaid waren op de ranglijst, nog een nipte nederlaag moeten incasseren.  Omstreeks 08.30 uur werd er afgereisd richting den Bommel naar Sport Park De Kruus maar niet voordat de frontman alle gegevens van de navigatie dubbel had gecheckt zodat we daar naartoe zouden rijden in één vloeiende beweging,  zoals we dat later die ochtend vooral veel terug zouden zien op het voetbalveld vloeiende bewegingen langs de tegenstanders. Na een wat rommelige voorbereiding werd er om 10.00 uur afgetrapt op een echt grasveld, wat voor de oudere onder ons nog altijd een weemoed van historie en eigen herinneringen naar boven brengt. Ook is het lastiger om op te spelen omdat de bal op het wat hardere veld minder lekker rolt en je toch over een betere techniek moet beschikken om de bal te laten doen wat jij graag wilt. Dat bleek voor ons geen enkel probleem te zijn want het was al direct vanaf het begin duidelijk met welke intenties we het veld betraden. Vanaf minuut één lag het tempo van Rozenburg hoog en volgde de éné na de andere aanval over de linkerflank elkaar in moorden tempo op. Wat vooraf was afgesproken kwam in optima forma tot uitvoering. Zodra ‘’Ruben Neuer’’ (voor deze keer) de bal in het bezit had bezorgde hij die bij Geert om vervolgens ‘’Gijs Griezmannetje’’ aan het werk te zetten en die zeer vaak zijn tegenstander of tegenstanders passeerde om daarna de bal naar de buitenkant te passen naar ‘’Thijmen de Dolberg in de maak’’. Die voor vandaag serieuze mandekking had gekregen, sterker nog daarachter liep nog een verdediger om hem vandaag onschadelijk te maken, hetgeen niet zo gaan lukken. Enfin na zo’n 5 minuten kwamen de toppers op voorsprong zoals hierboven omschreven en het was Gijs die met een geplaats schot voor de 0-1 tekende. En nadat Thijmen wat had geworsteld met de verdedigers en er een beetje aan was gewend dat er twee van die gasten elke keer in de buurt waren, knalde hij binnen een tijdsbestek van 4 minuutjes de 0-2  en 0-3 tegen de touwen, twee uitstekende goals van een wervelend Rozenburg. Waarbij we echt als een team voor streden want onze verdedigers, ‘’Djemen daar kom je echt niet langs en is er nog wel een sterkere tank?’’ en ‘’Colin het maakt mij helemaal niet uit hoe groot die gasten zijn en soms iets te harde terugspeelbal’’ gaven de spitsen van SJO DBF nauwelijks een kans. En nadat de stofwolken ietswat waren opgetrokken werd de ruststand bereikt met een 0-3 voorsprong. Op naar de siroop en naar de traditie extra suikers die dan weer konden worden gedoopt in de siroop voor het magische gevoel van een evenzo magische 2e helft.

foto 1: Youri zijn goal, foto 2: Klein en vaardig tegen Groot en sterk, foto 3: Fantastische redding van Ruben,

foto 4: Keanu op weg naar zijn binnenkant paal goal, foto 5: Eén van de vele passeer acties

 

Met een kleine aanpassing in de opstelling. ‘’Niels die deze keer fris uit de autorit verscheen’’’ kwam de verdediging versterken en deed dat op zijn bekende technisch vernuftige wijze  en ‘’Keanu de man die zelden of nooit een bal kwijt raakt in de dekking en daarna het hakje achter zijn standbeen tot nieuwe kunstvorm heeft verheven’’ verhuisde van de rechterflank naar de spits waar hij het uit mocht gaan vechten met de meerdere verdedigers. Keanu is uitstekend als aanspeelpunt waarbij we met meer snelheid op de beide flanken voor nog meer gevaar moesten gaan zorgen.   Heel even leek het toch nog spannend te gaan worden, na gevaarlijk balverlies op het middenveld een goal tegen kregen en dit tot de 1-3 leidde. Wat weer voor een beetje hoop zorgde bij SJO DBF. Maar eigenlijk direct daarna gingen we vrolijk verder met waar we de 1e helft waren gebleven, namelijk uitstekend voetballen en schitterende goals maken. Het was Gijs die met zijn linkervoet de bal richting de verste kruising stuurde 1-4. En heel snel daarna na een corner met Geert ook de 1-5 op zijn naam mocht schrijven. Het slotakkoord in doelpunten werd verzorgd door Keanu en ‘’Youri die de  karatekid aanname bijna onder de knie heeft’’. Als eerste was het Keanu die na goed doorjagen op de verdediger hem de bal ontnam op de keeper af dribbelde en met een puntertje via de binnenkant van de paal tegen de andere binnenkant van de andere paal waarna de bal onder haperend en afwachtend gejuich alsnog het doel in stuiterde. En zoals gezegd was het Youri die ook nog zijn goaltje mee zou pikken. Nadat hij weer eens zijn versnelling had ingezet en op volle snelheid eerder bij de bal was dan de keeper was het vervolgens een koud kunstje om zo de 3-7 eindstand op het wedstrijd formulier te zetten. Waarmee de zeer verdiende overwinning en heroverde koppositie een feit was.

Djemen doet the DAB! Tijdens de wedstrijd

 

Man, man, man wat een hoog niveau hebben we vandaag gehaald. Met een paar bovennatuurlijke uitschieters ertussen, ja en dan krijg je dit soort vermakelijke wedstrijden voorgeschoteld. We zijn bijzonder trots op alle toppers want zulke prestaties kan je alleen met zijn allen en als één team doen, waren de trainers na afloop vol lof over hun pupillen. Nu op naar volgende week waar de thuiswedstrijd tegen DVV’09 op ons staat te wachten.

Cees in actie, behulpzaam als altijd. Ook een topper!

 

Posted in: Geen categorieLaatste nieuwsRozenburg E2Read more... 0 comments

Rozenburg JO11-2 knokt zich naar de overwinning, 3-4.

2017-04-10 15:47:05 admin-corina

Nou, nou voor deze zwaar bevochten overwinning moesten we wel heel diep gaan want we hebben gestreden als een stelletje hongerige leeuwen die op zoek zijn naar een mals hapje in de vorm van het kampioenschap. Sprak de match winnaar, Gijs Griezmann, van deze heerlijke en bloedstollende voetbal pot die uiteindelijk resulteerde in een nipte 3-4 overwinning voor de toppers. En zodoende nog volop in de race blijven voor een zinderende ontknoping met als inzet, de strijd om de beste te zijn van deze competitie.

Op deze prachtige voetbal ochtend vertrokken de toppers met een geheel fitte selectie richting de Zinkwegse Boys om daar de strijd aan te gaan met de plaatselijke voetbal trots. Zoals wel vaker dit seizoen had de frontman van de kolonne wagens een verschil van inzicht met waar de navigatie ons naar toe stuurde. Op vorige verre reizen hebben we al eens midden in een zeer mistig weiland gestaan, waar er godzijdank nog een plaatselijke vroege vogel bereidt was om ons naar de plaats van bestemming te loodsen. Deze keer belandde we op een heuvel met een aantal schattige dijk woninkjes en met het fantastische uitzicht over de Hollandse polders. Op zich een prachtige locatie echter geen geschikte plek waar ‘’the beautyful game’’  ten uitvoer gebracht kan worden. Na een korte pitstop waaruit een geslaagde team meeting uit voort vloeide bereikten we nog dik op tijd het nostalgische voetbal terrein van de Zinkwegse Boys. Waar de woonhuizen als eerste rang, net als een soort luxe skybox met de daarbij behorende waslijnen zicht hebben op alle technische hoogstandjes die de jeugdige talenten aan de vele toeschouwers etaleerden.  Zonder Niels, die was onderweg niet lekker geworden en kon zijn ‘’Pasta Awesome’’ ontbijt niet binnen houden en stapte wat bleekjes uit de auto, werd er om 11.30 uur afgetrapt onder een stralend schijnend zonnetje. Vanaf het eerste fluitsignaal waren beide teams zeer aan elkaar gewaagd, het was Rozenburg wat de score zou openen. De combinatie van Thijmen Dolberg en Keanu Depay was er één om van te smullen, waarbij de eerst genoemde een paar verdedigers passeerde om vervolgens het balletje panklaar neer te leggen voor de laatst genoemde waarna het een koud kunstje was om voor de 0-1 voorsprong te zorgen en de bal buiten bereik van de keeper binnen te knallen.

Een droom start want er stonden amper 4 minuten op de klok maar zoals al eerder gerefereerd waren de beide teams aan elkaar gewaagd deze ochtend. Toch was het Rozenburg wat meer en beter de aanval opzocht en deed dit vaak via prima uitgevoerde combinaties. Na een minuut of 9 zouden de Zinkwegse opponenten op gelijke hoogte komen waarbij een scrimmage aan vooraf ging en de bal via verschillende omwegen voor de voeten van een de aanvallers viel, die geen moment aarzelde om de bal tegen het net aan te schieten 1-1. Vanaf dat moment vervolgde zich een gelijkwaardige strijd en zouden we de rust ingaan met een 2-1 achterstand, na een prima en keihard schot van één onze tegenstanders. Ook in deze pittoreske omgeving gaan de Rozenburgse lekkernijen mee worden die veelvuldig onder gedompeld in de plaatselijke siroop, wat best wel nodig was want de mannen zaten er enigszins wat futloos en energiearm bij. Na de inspirerende, motiverende, stimulerende en bezielende toespraak van de trainers waarbij we graag iets meer vechtlust en beleving wilden zien, kreeg dit ook duidelijk gestalte op het veld. Want het was direct na de aftrap dat Keanu na goed doorjagen, de bal tussendoor nog eventjes afronselde van de haperende en twijfelende verdediger om zo voor de juiste impuls aan zijn voetbal makkers te zorgen en de 2-2 op het scorebord zette. Een lekker en sterk begin van de Rozenburgse toppers, wat echter binnen de minuut teniet werd gedaan door een uitstekend laag en hard schot wat buiten bereik van onze keeper, Ruben en voor de 3-2 achterstand zorgde.

Vanaf dat moment moesten we laten zien of we over de juiste mentaliteit beschikte en we in staat zijn om in een zeer lastige wedstrijd de winst mee naar huis te nemen. Onder aanvoering van Djemen de destroyer, Geert  de onuitputtelijke, Diederik de geniale en Colin de opkomende stoomtrein begonnen de toppers aan de inhaal race. Het zou Colin zijn die na, voor de zoveelste keer mee opkomend aan de rechterflank, de bal met een vlammend en heerlijk schot in de rechter boven hoek knalde en voor de verdiende gelijkmaker zorgde , 3-3. Met nog zo’n 7 minuten op de klok zouden er tal van billen knijpende momenten worden verzorgd door de artiesten en strijders van dienst. Er zou nog één goal vallen en die kwam van de schoen van Gijs, die na een corner combinatie met Youri, waarbij ze eerst nog verschillende één tweetjes deelden met elkaar en toen besloot Gijs om de bal naar zijn bestemming te poefen en zo de 3-4 maakte. Wederom euforische toestanden maakte zich meester op het veld en werd de doelpuntenmaker bedolven en besprongen door zijn ploegmaten onder luid en een opgelucht gejuich van de Rozenburgse supporters. Maar de winst was nog niet binnen want met nog een dikke 3 minuten op de klok en met de wetenschap dat onze tegenstander vanaf dat moment alle manschappen naar voren dirigeerde om zo nog éénmaal tot scoren te geraken. Hetgeen ook bijna nog lukte ware het niet dat onze keeper, Ruben met gevaar voor eigen leven een cruciale redding verrichte, door een doorgebroken speler met goed uitkomen zijn ziel en zaligheid voor de bal te gooien om zodoende de winst veilig te stellen. 3-4.

Jeemieneetjes, wat een ongelofelijk en heerlijke voetbal wedstrijd hebben we beleefd. De bezetenheid en passie straalde er bij beide teams vanaf en wat een wil om te winnen hebben we vandaag getoond, spraken de trainers in koor. We zijn apetrots op de mannen want ze hebben fantastische voetbal kunsten laten zien in combinatie met de werklust van echte winnaars. Nu op naar volgende week waarin de uitwedstrijd tegen SJO DBF  een heuse kraker beloofd te worden want het hier strijden de huidige nr 1 en 2 van de ranglijst tegen elkaar met als inzet het naderende kampioenschap?

De  fanatiekste en enthousiaste supporters van vandaag’’ Rody en Saar’’

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg E2Read more... 0 comments

Reageren is niet mogelijk.