Rozenburg JO9-1

img_8234

Staand vlnr: Wim de Ronde, Shen de Ronde, Noufel El Haouari, Branimir Balenovic, Lars van Dop en Erik van Dop.

Zittend vlnr: Mick Harms, Nano Akman, Jayden Rijken, Sjoerd van Dop, Marshall Mouthaan

—————————————————————–

img_8229

 

————————————————————————————————————————

Voor contact over wijzigingen rondom wedstrijden van dit team graag contact opnemen met het wedstrijdsecretariaat.
afbeelding envelope mailto:Secretariaat.pupillen@vvrozenburg.nl

F1-E1 en D1 sluiten het voetbalseizoen af met toernooi in Duitsland.

2016-06-30 13:06:12 admin-corina

Afgelopen zaterdag 25 juni gingen de gladiatoren van v.v.Rozenburg F1-E1 en D1 het huidige voetbal seizoen afsluiten middels een toernooi te spelen in het Duitse plaatsje Essen, waarbij de plaatselijke voetbal verenigingen ESC 06 Reilingshausen en SpVgg Steele  hun poorten hadden geopend voor een groot aantal voetbalteams uit Duitsland en Nederland.

F1 Duitsland 2         F1 Duitsland

Het begon bij de F teams om 10:00 uur in de ochtend met totaal zo’n 35 teams die gingen strijden om de hoogste plaats en de daarbij behorende eeuwige Duitse roem. In de stromende regen moesten de aankomende toppers in totaal 5 wedstrijden spelen, waarvan er twee keer nipt werd verloren, twee keer onverdiend werd gelijk gespeeld, die hadden we echt moeten winnen. Na twee keer op voorsprong te zijn gekomen werd de overwinning toch weggegeven, tjaa die echte Duitse mentaliteit hé. En de laatste wedstrijd werd met grotere cijfers verloren en zo eindigde voor de F1 het toernooi zonder overwinning. Wel is er een duidelijke overwinning geboekt, in de na afloop van een wedstrijd gebruikelijke Yell wat ze in Duitsland doen. Dan gaan beide teams tegenover elkaar staan en schreeuwen ze iets onduidelijks tegen elkaar, net zoiets als de Ijslandse HUH, waar onze toppers de befaamde woorden en vanaf nu dus legendarische Yell ’’Poepiescheet,Poepiescheet introduceerde. Daarbij onze Duitse vrinden duidelijk op het verkeerde been zetten om ze daarna in totale chaos en onwetendheid achter te laten.

Al met al  was het voor deze generatie een leerzaam toernooi en zijn de mannen een waardevolle en bijzondere voetbal ervaring rijker.

 

F1 duitsland Essen 25 juni 2016-1

 

Voor Rozenburg E1 begon het toernooi pas eind van de middag, maar iedereen was op tijd vanaf huis vertrokken en rond het middaguur was iedereen ingecheckt en werd er koers gezet richting het complex van SpVgg. Steele 03/09. Helaas was het verre van droog en was er geen kantine op het complex. Gelukkig waren er door de organisatie wel tenten neergezet en was de bar ook overdekt.

E1 Essen

Om 15.28 uur trapte E1, onder luide aanmoedigingen van het meegereisde publiek, af voor de eerste wedstrijd. Het veld was kleiner dan men in Nederland gewend is en dat was deze wedstrijd goed te merken. Helaas werd deze wedstrijd dan ook met 1-0 verloren. De 3 volgende wedstrijden werden wel gewonnen (1-0, 4-0 en 3-0), en de laatste wedstrijd zou gaan bepalen of E1 eerste of tweede zou worden. Helaas kwam E1 niet verder dan 3-3 waardoor JuSpo Altenessen er met de eerste plek vandoor ging. Gelukkig deed dit niks af aan de sfeer die er bij het meegereisde publiek heerste, en werd dit door de organisatie zeker gewaardeerd.

 

E1 duitsland Essen 25 juni 2016

De avond werd door de vrouwen en spelers afgesloten bij de Mac Donalds, terwijl de mannen op zoek gingen naar een kroeg om nog wat van het EK te zien.

 

 

De volgende ochtend zat iedereen rond 9 uur aan het ontbijt en werd het leuke weekend afgesloten.Ook voor de toppers van de D1 ging het toernooi in de middag van start en onder dezelfde regenachtige en vooral natte omstandigheden werd er een prima toernooi gespeeld, waarbij in de vier poule wedstrijden geen enkele tegengoal werd geïncasseerd en ook geen nederlaag werd geleden , middels één gelijkspel 0-0 en drie verdiende 1-0 overwinningen. Tevens maakte in de laatste poule wedstrijd de Nederlandse Bomber zijn debuut bij de talenten van de D1 en deed dat zeker niet onverdienstelijk. Hij was een oase van rust in de punt van de aanval , niet van de bal te krijgen, elke bal werd vakkundig op de borst aangenomen en op een dito manier panklaar gelegd voor de opkomende middenvelders die de overige ploegmakkers blindelings wisten te vinden om zo met soepel voetbalspel de tegenstanders duidelijk demonstreerden wat en hoe je de Hollandse voetbalschool tot in de finesse ten uitvoer brengt! Daarbij zich onbewust de favorietenrol toe-eigenden en waarmee de bereikte kwart finale een feit was.  Voordat die kwart finale gespeeld diende te worden, ontstond er enige consternatie omdat de eigenlijke tegenstander al naar huis was gegaan, zeer waarschijnlijk onder de indruk het totaalvoetbal wat was gedemonstreerd en moest er nu wederom worden aangetreden tegen een ploeg waarvan we in de poule al van hadden gewonnen. Geen vuiltje aan de lucht zou je zeggen, echter kwamen de mannen al na 3 minuten op een 1-0 achterstand en lukte het de resterende tijd helaas niet meer om tot scoren te komen om zodoende het toernooi hier te beëindigen. De historische woorden ‘’ zijn we er toch weer ingetuind’’ klonk er hevig teleurgesteld langs de kant van het veld. Na afloop werden de frustraties van het mislopen van de halve finale in zangvorm, op de welbekende klanken van 7 nation army, geuit jegens onze Oosterburen.

Maar nadat de grootste teleurstelling was verdwenen konden ook deze toppers na afloop terug kijken op een prima toernooi en wederom een voetbal ervaring rijker.

D1 Duitsland

Posted in: Laatste nieuwsRozenburg D1Rozenburg E1Rozenburg F1Read more... 0 comments

Thuistoernooi 5 mei 2016

2016-05-08 19:55:23 admin-marco

Alles en iedereen was er klaar voor. Het beloofde een leuk toernooi te kunnen worden. Alle poules waren ingevuld. Ieder team had drie tegenstanders en dat was wel eens anders geweest.

En dan iets meer dan een week voor de toernooidag, stak het afmeldingsspook de kop op.

De poules van de A1 en B1 werden het hardst getroffen. Vooral de A1 daar meldden zich eigenlijk drie van de drie deelnemers af. Met onze complimenten aan LMO A1, want die meldde na het slechte nieuws, ook goed nieuws. LMO had Leonidas A2 bereid gevonden hun plek in te nemen. En dat maak je als toernooicommissie niet vaak mee.

Bij de B1 meldden twee van de drie tegenstanders zich af. Dan zakt je eigenlijk de moed in de schoenen. Helaas was het niet haalbaar voor de A1 en B1 om het toernooi om te zetten in een oefenwedstrijd. Dus de middag zou er maar een poule, die van de C1, gespeeld worden. Tenzij……..

De ochtend werd in ieder geval met volle poules gespeeld. D1 op het hoofdveld en de E en F1 op veld twee.

Bij de D1 bleef het tot de laatste wedstrijd spannend. Hermes DVS D1 en TOGB D2 stonden gelijk. In doelsaldo stond TOGB D2 1 doelpunt voor. Voor de snelle rekenaars. Bij winst was de winnende ploeg kampioen en bij gelijkspel zou TOGB aan het langste eind trekken.

Het werd een spannende wedstrijd die in de laatste secondes nog niet beslist was, dus dat hield in dat TOGB met de grootste beker naar huis toe mocht.

 

Poule D1    
Nr.   Gespeeld Punten Doelsaldo
1 TOGB D2 3 7 + 5
2 Hermes DVS D1 3 7 +4
3 Rozenburg D1 3 3  
4 VFC D2 3 0  

 

Op het tweede veld streed de kersverse kampioen E1 om de hoogste eer. Ook hier was de laatste wedstrijd bepalend. Voor aanvang had MVV’27 E1 al zes punten vergaard en Rozenburg E1 slechts drie. De winnende ploeg zou dus ook zes punten vergaren en zou het doelsaldo bepalend gaan worden. MSV’71, Rozenburg en Excelsior’20 hadden voorafgaand aan de laatste wedstrijd overigens allemaal drie punten.

In de wedstrijd tegen MSV’71 E1 gaf het scorend vermogen van Rozenburg de doorslag. De competitie werd ongeslagen afgesloten met een score van 124 doelpunten uit 18 wedstrijden.

De wedstrijd werd gewonnen door Rozenburg en door de laatste overwinning, hadden ze ook een beter doelsaldo. Ook de derde en vierde plek werden toegewezen op basis van doelsaldo.

Hoezo: spannende poule?

Het resultaat:

 

Poule E1    
Nr.   Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Rozenburg E1 3 6 + 7
2 MVV’27 E1 3 6 + 1
3 Excelsior’20 E1 3 5 – 1
4 MSV’71 E1 3 3 – 7

 

Het veld ernaast was in gereedheid gebracht voor de strijd bij de F1 poule. Ook hier een compleet deelnemersveld. Deze poule werd in de op een na laatste wedstrijd al beslist, dus ging de laatste wedstrijd voor de tweede plaats. Het lukte F1 niet op de rangschikking van vorig jaar te verbeteren. Ook toen werd een derde plaats veilig gesteld. Wanneer de tactiek van de leider goed ten uitvoer gebracht zou zijn (1x winst, 1x verlies, 1x gelijk) zou overigens hetzelfde resultaat geboekt zijn. Dus aan de tactiek lag het niet.

 

Poule F1    
Nr.   Gespeeld Punten Doelsaldo
1 Binnenmaas F1 3 9  
2 MVV’27 F1 3 4  
3 Rozenburg F1 3 3  
4 Excelsior’20 F1 3 1  

 

Na afloop van de laatste wedstrijd was het resultaat snel bekend en dit werd aan eenieder die het wilde horen medegedeeld. Toen de laatste beker uit handen was gegeven, stroomde de kantine leeg en kon alles in gereedheid gebracht worden voor het middaggebeuren.

Zo tussen half een en een uur stroomt de kantine dan weer vol met de acteurs voor het middagspektakel. Maar wanneer er twee poules afgeblazen moeten worden valt er niet veel binnen te stromen.

De strijd der giganten in de poule van C1 stond eigenlijk, zo bleek achteraf, al meteen op het programma. SV Charlois en Rozenburg ontmoetten elkaar in de eerste wedstrijd. Deze werd in de allerlaatste minuut beslist door een doelpunt van SV Charlois. Vanaf een zonovergoten terras, werden de wedstrijden gevolgd door de supporters die met volle teugen genoten van het mooie weer en het aantrekkelijke voetbal.

De prijsuitreiking was snel gedaan. Hier nog even de resultaten:

 

Poule C1    
Nr.   Gespeeld Punten Doelsaldo
1 SC Charlois C2 3 9  
2 Rozenburg C1 3 6  
3 VFC C2 3 3  
4 RKSVGDA C2 3 0  

 

Ondanks het gemis van twee poules, kan er toch teruggekeken worden op een leuke toernooidag. Tenslotte moeten we het doen met de teams die er zijn en niet met de teams die er niet zijn. Hoewel we graag gewild hadden, dat ze er allemaal bij waren.

De aanwezige teams hebben er een hele fijne dag van gemaakt, leuke wedstrijden laten gezien, en heel mooi weer. Maar dat laatste is de toernooicommissie niet aan te rekenen.

En wie er gelukkig ook bij waren, en waarvoor al een paar applausjes gegeven zijn, dat zijn de barmedewerkers en de scheidsrechters. Zonder hen geen versnapering en geen wedstrijden.

Met dank aan iedereen die geholpen heeft deze dag tot een succes te maken, denken we nu alweer aan het pinksterweekend, want ook dan hebben we weer twee toernooidagen op het programma staan. Hopelijk weer op een zonovergoten terras.

 

Tot dan.

De toernooicommissie.

Posted in: JeugdLaatste nieuwsRozenburg C1Rozenburg D1Rozenburg E1Rozenburg F1Thuis toernooienRead more... 0 comments

F1 proeft de smaak der overwinning weer eens

2016-04-05 21:50:18 admin-marco

Voor vandaag stond de wedstrijd tegen VFC op het programma, een tegenstander waar we de afgelopen weken meerdere malen tegen hebben gestreden, hetzij in toernooi vorm of voor de competitie. De balans was tot vandaag eerlijk verdeeld maar daar zou na de prima voetbalochtend verandering in komen want onze amarillo-rojo galactios hadden er duidelijk zin in. Of het kwam door de inspirerende woorden van Finn om na de wedstrijd op chips te trakteren omdat hij jarig was geweest of omdat hij eraan refereerde om vandaag te sterren van de hemel te gaan spelen blijft in het ongewisse, maar feit is dat er een uitstekende partij voetbal van de F1 op de grasmat te bewonderen viel. Direct vanaf het eerste fluitsignaal was er een hele leuke voetbal wedstrijd te zien op veld 2, waar de beide ploegen het publiek vermaakte met vrij aardig en verzorgd voetbal. Het was Rozenburg wat de 1e goal scoorde, na een prima aanval waarbij Colin goed doorzette en zo Gijs in staat stelde om de 1-0 voorsprong beheerst binnen te schieten. Vrij snel daarna scoorde Colin de 2e goal van deze ochtend, na prima pass van Finn en passeerde Colin een paar tegenstanders en ronde hij keurig af wat resulteerde in de 2-0 voorsprong. De 3-0 kwam van de linkerschoen van Gijs, na een geoefende corner, was het Geert die de bal pan klaar legde. Vlak voor de rust scoorde VFC de 3-1, dit was tevens de ruststand. Op naar de kleedkamer en daar aangekomen klonk er een ware kakofonie van het geslurp en gesmak, wat veroorzaakt werd door de lange vingers gedoopt in de siroop. Op naar de 2e helft en waar eenzelfde spelbeeld viel te bezien van twee ploegen die het publiek vermaakte met hun voetbalspel en waar Rozenburg via de 3e treffer van Gijs, een prima boog balletje over de keeper , de wedstrijd naar hun hand zette en de overwinning niet meer in gevaar zag komen. Het slot akkoord kwam van de schoen van Shen die een prima combinatie van Diederik en Youri, die de bal op een presenteer blaadje bezorgde bij Shen en zo de 5-1 tegen de touwen aanschoot. Dat VFC de 5-2 nog scoorde was alleen nog van belang voor de statistieken. Het was weer even geleden dat de toppers van de F1 de smaak der overwinning hadden geproefd dus deze smaakte heerlijk en naar meer!

DSC_0757

DSC_0759

Posted in: JeugdLaatste nieuwsRozenburg F1Read more... 0 comments

F1 dendert door naar de kwart finale in de Rijnmond Cup.

2016-02-18 10:32:37 admin-marco

Visie, spelvreugde, discipline en de prima gecreëerde voorwaarden om in te werken zijn de hoofd ingrediënten van het jeugdige succes. Ja, de avondwedstrijden brengen het beste naar boven bij deze lichting voetballers van de F1, getuige de klinkende cijfers, na de twee cup wedstrijden van 14 doelpunten voor en 0 tegen. Spraken de zeer tevreden en trotse trainers na afloop van de uitstekende partij voetbal die net op de verlichte voetbalmat van het hoofdveld was gedemonstreerd.

Voor vanavond stond er een plek in de kwart finale op het spel in het toernooi van de Rijnmond Cup, de tegenstander van vanavond was geen onbekende voor onze gladiatoren. Botlek F1 kwam op bezoek een tegenstander waar we al 3 keer tegen hadden gespeeld en alle 3 de keren van hadden verloren, al dan niet terecht, maar vanavond zouden wij laten zien dat er maar één ploeg ging winnen. Net als afgelopen zaterdag was de 1e helft van een uitstekend niveau en werd de tegenstander van het wel bekende kastje naar de muur gestuurd. Botlek kwam er niet aan te pas en kon alleen toe kijken hoe de éné na de andere combinatie zich opstapelde en de richting zocht naar hun goal. Het eerste doelpunt volgde al vrij snel, het was na een prima aanval via Geert en Finn waarna de bal bij Thijmen belande die er vervolgens aan de rechterkant vandoor ging en zo een puntgave voorzet gaf waarna Shen de bal op een zeer acrobatische wijze binnen werkte, hoppa 1-0. De F1 bleef maar doorgaan en het was Gijs die een terugvallende bal in één keer op zijn slof nam en de bal onhoudbaar voor de keeper in de hoek deponeerde, hoppetaa 2-0. Alsof dit nog niet genoeg was werd Youri, middels een uitstekende pass van Finn, aan de rechterflank weggestuurd en sprintte zijn tegenstander voorbij alsof die er niet stond en knalde de 3-0 ruststand binnen, Hoppsakeeé op naar de lange vingers met siroop. In de rust spraken de trainers, zoals altijd wijze woorden, dat wij nu nog meer ons best moesten gaan doen omdat onze tegenstander zeer getergd uit de kleedkamer zou komen en het fysieke aspect van the beautiful game zou gaan introduceren en tevens of de kwaliteit van ons textiel aan de norm voldoet. En zo geschiedde de 2e helft kenmerkte zich door veel strijd en er ontstond een heerlijk voetbal gevecht, voor elke bal en gras spriet werd gestreden en nu waren de ploegen zeer aan elkaar gewaagd. Dit alles onder leiding van de prima fluitende en jeugdige arbiter, Bart van Vliet. Het was in deze fase ook zekers te danken aan Ruben die met een aantal prima reddingen zijn doel schoon hield. Toch kregen we langzaam maar zeker weer de overhand en raakte de geoliede Rozenburgse machine weer op stoom. De uitblinkende Diederik stuurde zijn manschappen weer naar de goal van de tegenstander en na een paar prima aanvallen werden aan alle illusies van Botlek een einde gemaakt, dit keer was het de veelvuldig opkomende Colin die Youri op maat bediende en op zeer behendige wijze met buitenkant voet de bal in de verre hoek lobdde en zo de plek in de ¼ finale veilig stelde, Hoppeteeee kom maar op met die Cup!

Na afloop bedankte het in grote getale opgekomen publiek de mannen een staande ovatie met daar achteraan de wave, het was werkelijk een prachtig gezicht en een ode aan de Rozenburgse talentenfabriek.

Nu mogen de mannen even genieten van een welverdiende vakantie om daarna weer lekker door te knallen.

DSC_0493

Foto Botlek Rozenburg

Posted in: JeugdLaatste nieuwsRozenburg F1Read more... 0 comments

F1 pakt er weer een overwinning bij.

2016-02-15 09:25:25 admin-marco

Voor vandaag stond de uitwedstrijd tegen het altijd lastige WFB op het programma voor de toppers van de F1. Op een bevroren en vrij hard veld werd er om 08:45 uur plaatselijke tijd afgetrapt, en naar wat zou blijken, viel WFB ten prooi aan een heuse voetbal demonstratie van onze jongens. Het was vanaf het begin aan duidelijk wie er de betere ploeg zou zijn op deze voetbalochtend en onze tegenstander werd bedolven onder magistraal veldspel en de éné na de andere vloeiende aanval ging richting, de veelvuldig op de proef gestelde keeper van WFB. Het was dan ook een behoorlijke domper toen we, na zo’n 8 minuten, ietswat onverwachts op een 1-0 achterstand kwamen. Toch raakte onze toppers geen moment in paniek en ging men gewoon door waar we gebleven waren en het was Thijmen, die na een prima aanval via Finn en Shen, de dik verdiende gelijkmaker zeer bekwaam binnen schoot. En nog voordat onze tegenstanders van de schrik bekomen waren, was het Youri die na wederom een prima aanval, dit keer waren het Gijs en Colin die Youri lanceerde en zodoende de bal snoeihard tegen de touwen aan knalde en voor de 2-1 voorsprong zorgde. Nog voordat het rustsignaal klonk was het een ontketende Youri, die na het voorbereidende werk van Geert en Thijmen, de 3-1 scoorde wat tevens de ruststand was. En wat de trouwe volgers al weten zijn onze vaste lekkernijen in de rust, naar oud Rozenburgs recept, de lange vingers in de plaatselijke siroop gedoopt, wat voor een gezoete en energierijke impuls zorgt om zo de 2e heft te kunnen pieken. Maar wat je wel vaker ziet bij grote voetbal ploegen, na een behoorlijk goede 1e helft, is dat onze jongens iets te opgewekt en licht gemakzuchtig aan de 2e helft begon waar onze tegenstander de spreekwoordelijke mouwen hadden opgestroopt en met veel strijd en fysiek het ons behoorlijk lastig maakte, maar onze mannen gingen deze strijd aan en wat weer resulteerde in een heus partijtje vechtvoetbal en het daaruit voortvloeide countervoetbal van de F1 en waaruit de éné na de andere kans ontstond, volgens de schrijver van dit artikel hadden er nog op zijn minst 4 á 5 doelpunten bij gemogen om zodoende de juiste verhoudingen op het veld weer te geven, maar helaas gebeurde dat niet en scoorde WFB vlak voor tijd de 3-2. Wat volgde waren nog enkele zware minuten maar Ruben wist met uitstekend keeperswerk ervoor te zorgen dat we de dik verdiende overwinning mee naar Rozenburg konden nemen. Al met al een compliment aan de spelers en aan iedereen die de Rozenburgse jeugd een warm hart toedraagt!

a.s. Dinsdag staat de kraker tegen Botlek F1 voor de Rijnmond Cup op het programma, aftrap 18:30 uur. Op naar wederom een weergaloze partij voetbal.

DSC_0488

DSC_0486

Posted in: JeugdLaatste nieuwsRozenburg F1Read more... 0 comments

Reageren is niet mogelijk.