Even voorstellen

Onder deze kop wil de TC de trainers binnen de jeugdafdeling, te  beginnen met die bij de selectie-elftallen, nader voorstellen. Het uiteindelijke doel is dat iedereen binnen onze vereniging (alsook daarbuiten)   een klein beetje weet  “met wie men te maken heeft” .

Dit voorstellen gebeurt d.m.v. een foto + een kort interview met de bewuste trainer.

Technische Commissie (TC) legt haar taken neer

2016-01-22 12:27:34 admin-marco

Gisteravond, 20 januari, heeft de TC besloten haar taken neer te leggen. De reden hiervoor is het verschil van inzicht met het bestuur over een aantal zaken aangaande de A selectie. Het bestuur respecteert het besluit van de TC en bedankt hen voor het vele werk dat zij verricht hebben.

Vooralsnog wordt de ingezette weg m.b.t. de technische zaken gewoon voortgezet. Het bestuur gaat zich beraden over de ontstane situatie.

Walter Reurink

Voorzitter

Posted in: JeugdLaatste nieuwsledenadministratieTechnische commisieTechnische commissie jeugdRead more... 0 comments

Even voorstellen trainers C1: Ruud en Dick

2014-11-03 15:20:03 admin-marco

 

Ruud van der Helm

ruud-vd-helmRuud is 46 jaar oud en hij is gehuwd. Er zijn twee dochters in de leeftijd van 18 en 15 jaar en het gezin woont op Rozenburg. Ruud is zelfstandig ondernemer.

Ruud is inmiddels aan zijn derde seizoen als trainer binnen de VV Rozenburg bezig. Na eerst een jaar de A1 te hebben getraind staat hij nu voor het tweede seizoen voor de C1. Hij doet dat trouwens samen met Dick van Assen.

Ruud is in het bezit van het diploma TC 3.

Op de vraag hoelang hij al trainer is, moet er even “gerekend” worden maar uiteindelijk komt hij uit op zo’n 12 jaar. Hij is werkzaam geweest bij achtereenvolgens Zwartewaal en Bernisse. Bij Zwartewaal heeft hij gedurende 2 jaar senioren getraind en daarna is hij overgestapt naar de jeugd.

Op de vraag wat hij als jeugdtrainer merkt van het feit dat er een technische commissie aan de slag is binnen de vereniging met als uiteindelijke doel in de toekomst meer spelers uit eigen opleiding te laten doorstromen zegt Ruud, dat er nu meer structuur is. Zo is er maandelijks overleg met die TC en krijgt hij vanuit die TC ook leer-momenten aangereikt. De TC luistert ook naar hem.

Er wordt bij alle selectieteams binnen de jeugd gewerkt met een zesweeks thema. Hij merkt bij “doorstomers” die hij krijgt vanuit de D dat dit kennelijk goed werkt, want ze staan niet meer zo te kijken bij de diverse trainings vormen.

In eerste instantie deed hij het maandelijks overleg met de TC alleen maar nu komt ook Dick erbij.

Ruud zegt dat hij op deze manier prettig kan werken.

Volgens Ruud zijn er zeker talenten aanwezig bij de C, doch niet alleen daar. Hij ziet bij E tot en met C voldoende potentieel en constateert een stijgende lijn.

De leeftijdsgroep die hij traint, 12 t/m 14 jaar vereist een constante scherpte. Er is discipline nodig en hij constateert met tevredenheid dat de huidige groep die zelf ook al wel in zich heeft. Zo worden veel zaken samen gedaan, ook bij de trainingen. Samen de spullen halen en wegbrengen en samen het veld op. Als er bv. tijdens de wedstrijden gedrag wordt vertoond wat niet door de beugel kan, dan zal hij niet aarzelen de desbetreffende speler eruit te halen. Vervolgens zal die z’n plek moeten “terugverdienen”. De jongens weten dat ook en dat schept duidelijkheid. Sportief gedrag is een must !

Ruud geeft aan het goed naar z’n zin te hebben bij de jeugd nu. Dit komt ook door de goede samenwerking met Dick.

Hij hoeft niet zo nodig hoger op, deze leeftijdsgroep ligt hem goed. Op deze manier trainer zijn is helemaal zijn ding en hij gaat voor 100% voor de vereniging.

 

Dick van Assen

dick-van-assenDick is 51 jaar oud. Hij woont samen en wel op Rozenburg. Vroeger was hij werkzaam voor de gemeente Rozenburg, maar nadat deze zijn zelfstandigheid verloor werd het Rotterdam.

Dick is al ruim 17 jaar aktief binnen de VVR, waarvan inmiddels al weer 16 jaar als trainer binnen de jeugd afdeling. Hij heeft zo’n beetje alle geledingen binnen de jeugd getraind, van de F-jes tot en met de A’s. Slechts de B jeugd is (nog) niet aan bod geweest. Specifieke trainers diploma’s heeft hij niet, maar wel een schat aan ervaring, want zijn eigen voetbal carrière heeft ruim 30 jaar geduurd, niet bij Rozenburg overigens maar wel bij de andere vereniging binnen het dorp Fc. Blankenburg. Zijn aandacht is nu echter volledig gefocust op de VVR. Thans traint hij, samen met Ruud van der Helm, de C1.

Op de vraag wat hij als jeugdtrainer merkt van het feit dat er een technische commissie aan de slag is binnen de vereniging met als uiteindelijke doel in de toekomst meer spelers uit eigen opleiding te laten doorstromen geeft hij aan dat bv. door de zesweekse thema’s waarmee op aangeven vanuit de TC wordt gewerkt bij de selectie elftallen de “doorstromers” vanuit de D’s duidelijk sneller aanhaken bij de C1. Het feit dat er ook trainingsstof wordt aangereikt vindt hij prettig. Het is noodzakelijk dat de spelers op nivo komen en ook blijven. Dit is belangrijk als ze weer verder doorstromen.

Het maandelijks overleg met de TC vindt hij goed, hoewel het meestal Ruud is die de vergaderingen bijwoont. Het is in ieder geval wel zo dat er altijd één van de twee C1 trainers daarbij aanwezig is.

Hij hoopt wel dat de TC ook luistert naar signalen vanuit de trainers. Zo constateert hij dat er (nog steeds) geen aparte keepers trainer werkzaam is en dat vindt hij jammer.

Dick geeft aan dat er zeker een aantal talenten aanwezig zijn bij de C´s. Spelers waarvan de VVR, mits ze zich blijven ontwikkelen en goed begeleid worden, zeker plezier zal gaan hebben.

Dick zegt dat de leeftijdsgroep waarmee hij nu werkt, 12 tot 14 jarigen, leergierig is.  Ze nemen nog wat aan en het is prettig met ze te werken. Er zijn wel hele duidelijke regels welke moeten worden nageleefd. Onder andere het opruimen van de kleedkamers is zo´n regel. Er dient ook netjes richting scheidsrechter te worden gereageerd . Vervelend gedrag, ook binnen de lijnen, wordt zeker bestraft. De spelers weten dat ook.

Sportiviteit is noodzakelijk. Wedstrijden worden ook met de spelers na-besproken.

Dick geeft aan het goed naar zijn zin te hebben zoals het nu gaat. Hij hoeft als trainer niet meer zo nodig hogerop. De jeugd trainen op de wijze zoals hij het nu doet is helemaal zijn ding.

 

 

Posted in: JeugdLaatste nieuwsTechnische commissie jeugdRead more... 0 comments

E, F, en D-jeugd schudden elkaar de hand vanaf 11 oktober

2014-10-14 23:18:00 admin-marco

Plezier op en rond het veld, dat is waar onze club voor staat! Op het veld zorgen onze teams hier samen met de scheidsrechter en de tegenpartij voor. Vanaf 11 oktober schudden we elkaar dan ook voor wedstrijd de hand. Deze blijk van sportiviteit zorgt voor wederzijds begrip, het begin van plezier binnen de lijnen! Bekijk hier het filmpje: https://www.youtube.com/watch?v=cJjJj1jP1As&feature=youtu.be

De trainers en coaches zullen hun teams voorbereiden op deze nieuwe manier van begroeten. Het is onze ambitie om dit elke week te doen en later ook uit te breiden naar andere teams. Wil jouw team op 11 oktober al meedoen? Leuk, bespreek dit met je trainer. Zo werken we samen aan een veilig sportklimaat!

Met vriendelijke groet,

Het bestuur

Handen schudden 2 (Large)

Handen schudden 1 (Large)(1)

Posted in: JeugdLaatste nieuwsTechnische commissie jeugdRead more... 0 comments

Reageren is niet mogelijk.