Jan Huizing eregast 30 september

By Corina Rens »

Vanmiddag ontvangt Ton de Groot andermaal een eregast. Vorig seizoen was hij het ‘geestelijk brein’ achter dit fenomeen. Bij thuiswedstrijden van het eerste elftal een oud-eerste elftalspeler uitnodigen.

‘Ouwe koeien uit de sloot halen’ en langs de lijn verrassende gezichten die ineens een oud-speler ontmoetten met wie zij jaren geleden in de hoofdmacht acteerden.

Ook tijdens het seizoen 2017 – 2018 weet Ton weer oud-spelers te benaderen. Zijn enthousiasme is van dien aard dat de speler in kwestie alleen maar ‘ja’ kan zeggen tegen de uitnodiging.

Zo ook vanmiddag wanneer Rozenburg aantreedt tegen Zinkwegse Boys. Jan Huizing is de eregast die door Ton de Groot zal worden verwelkomd.

Actief in de 70er jaren

In de 70er jaren was Jan een vaste waarde in het eerste elftal van Rozenburg. Daarin speelde hij onder meer met Jaap Dupon, Cor Oostdijk, Wim Westbroek Albert Kuiper en Cor van Seters.

Jan was ook een meester in het ‘versieren’ van een strafschop. Hoe hij dat deed? Het kreeg het wel voor elkaar.

Halve finale KNVB zaterdagbeker

Jan Huizing maakte deel uit van het eerste elftal dat onder leiding van Frans de Kruis succesvolle jaren doormaakte in de 3e klasse met zicht op de 2e klasse. Rozenburg draaide jaarlijks in de top mee.

Hoogtepunt deed zich ongetwijfeld op zaterdag 1 juni 1974 voor. Rozenburg trad die middag op sportpark De Wiltsangh in Nunspeet aan in de halve finale om de KNVB zaterdagbeker. Tegenstander was Go Ahead Kampen, een club die tot de gevestigde orde in de 1e klasse behoorde.

De 3e klasser verloor na een strafschoppenreeks. De Kampenaren pakten het slimmer aan en traden in de finale aan tegen IJsselmeervogels. Die wedstrijd ging echter met 3-1 verloren.

Tijdens die wedstrijd was er ook een hoofdrol weggelegd voor Hans de Lange. Hij had meerdere doelrijpe kansen, maar wist die niet te benutten. Als hij dat eens wel gedaan had….

Verhalen van vroeger

Ongetwijfeld komen er verhalen ‘van vroeger’ naar boven in de tijd dat Jan zijn wedstrijden op het sportcomplex aan de Laan van Nieuw Blankenburg afwerkte.

Heden ten dage is Jan nog steeds sportief heel actief. Zo’n vier keer per week (!) is de inmiddels 70-jarige Huizing op de tennisbaan te vinden. Ook maakt hij deel uit van de werkploeg van deze vereniging. En vanmiddag zal hij ongetwijfeld de nodige bekenden tegen het lijf lopen. En dat, omdat hij ‘ja’ zei tegen de uitnodiging van Ton de Groot met wie hij overigens ook nog in het eerste elftal speelde.

Facebooktwitter

Reageren is niet mogelijk.