Rozenburg JO11-1 pakt de eerste overwinning in de competitie. 3-0.

By Corina Rens »

Achteraf gezien hebben we geen moment gewanhoopt, sprak de rechter voorhoede speler en maker van twee van de drie goals van deze voetbalochtend, Youri. En achteraf is het allemaal makkelijker praten maar we hebben gewoonweg meer kansen gecreëerd en hadden eigenlijk al eerder afstand moeten nemen en het onszelf dan iets makkelijker kunnen maken. Met deze duidelijke analyse leek het alsof Youri zojuist cum laude was geslaagd voor de cursus media training.

Na een prima voorbereiding en dito wedstrijden in de beker competitie stond vandaag alweer de 3e competitie wedstrijd op het programma. De eerste twee gingen beide verloren tegen respectievelijk Spijkenisse en SSS. Dus werd het hoog tijd voor een overwinning om het moraal geen negatieve knak te geven en zodoende in de welbekende hoek te komen waar de klappen vallen, zoals bij de allerbeste voetballers van Nederland op dit moment duidelijk wel het geval is. Hopende dat dit niet naar beneden toe doorsijpelt want de grote voorbeelden van al deze jonge talenten laten op dit moment nou niet bepaald zien dat we trost kunnen zijn op alles wat voetbal zo mooi en meeslepend maakt. Enfin genoeg daarover en op naar de wedstrijd. De Tegenstreevers van vandaag kwamen uit Numansdorp en dragen de naam van NSVV met de pakkende slogan ‘’Voortuitgang is ons Streven’’  Om precies 09.45 uur blies de inmiddels jonge maar doch ervaren scheidsrechter, Nando voor de aftrap. Zonder de zieke Colin en Niels maar met pijlsnelle aanvaller en gastspeler Ruben, waarvoor onze grote dank. Begonnen de beide teams aan de wedstrijd en zochten direct en veelvuldig de aanval op waardoor de keepers al vrij snel in de wedstrijd meerdere malen handelend moesten optreden. Bij Rozenburg stond Keanu vandaag in het goal, omdat onze Pirlo in de goal(Keeper Ruben) nog steeds geblesseerd moet toekijken. En je kon duidelijk zien dat Keanu het keepersgilde nog niet heeft verlaten en zorgde er met een aantal uitstekende reddingen voor dat onze tegenstanders uit Numansdorp vandaag niet zouden scoren. En als je dan zelf al de befaamde nul houdt en je weet dat er bij onze titanen veel scoorden vermogen loopt dan weet je ook al bijna zeker dat je de overwinning alsmede de drie punten bij kan schrijven. Zo geschiede het want in de 1e helft was Rozenburg de betere ploeg en had met de rust al zeker met 2-0 voor moeten staan. Echter de diverse kansen voor Ruben, Youri, Noufel en Gijs werden niet bekroond tot doelpunt. Dus ging men de kleedkamer in met de algeheel bekende brilstand van 0-0.

Na de inspirerende en zoals altijd wijze woorden van de beide trainers waar vooral werd benadrukt om vooral zo door te gaan met ietsje meer van alles dan zou het zeker goed gaan komen. Of dat de drie dubbele extra suikers in dit verhaal ook een rol van betekenis hebben gespeeld kan door de coaches noch worden bevestigd noch worden ontkent. Want de supercocktail van de Rozenburgse lekkernijen, de toversiroop van Erik K en de bananen van de Plus zullen volgens ingewijden de suikerspiegel van de titanen alsmede de prestaties op het veld tot ongekende hoogte hebben doen stijgen. Feit is wel dat eigenlijk direct na de aftrap Gijs een wereldgoal maakte, door de op en terugstuitende bal vanuit de lucht met zijn rechtervoet te verplaatsen naar zijn linkervoet en de bal diagonaal met een geplaatst schot naar de verre hoek stuurde en voor de 1-0 voorsprong zorgde. Dit was voor NSVV het sein om de gelijkmaker te gaan forceren door middel van enkele prima aanvallen maar zoals eerder gerefereerd hield Keanu zijn ploeg in deze fase op de been en straalde uit dat er vandaag niks viel te halen. In deze fase kwam Rozenburg ook veelvuldig onder druk te staan maar dat betekent ook dat er ruimte is voor onze snelle aanvallers. Daar zouden we dan ook dankbaar gebruik van gaan maken. Eerst was het nog Djemen die verwoestend uithaalde vanaf een meter of 15 en de bal richting de kruising zag gaan maar ook hier werd prima keepers werk verricht. Maar uit de volgende aanval zou er wel worden gescoord. Het was Youri die na een combinatie met Ruben doorging aan de rechterkant en keihard uithaalde, 2-0. Nadat de vreugdedans was uitgevoerd herhaalden de artiesten hetzelfde kunstje. Weer na een snelle aanval dit maal met Noufel en Youri en weer ging de laatst genoemde ervandoor en met een heerlijk geplaatst schot de eindstand bepaalde, 3-0.

Sjooooo dit hadden we wel effe nodig spraken de beide backs Geert en Didi want het is voor ons verdedigers best wel lekker om geen goal tegen te krijgen. Dat is toch een beloning van het harde werken, glunderde ze beide van oor tot oor.

Op naar volgende week waar de streekderby tegen Brielle op het programma staat, wederom een prachtige affiche in deze met veel streekderby’s gevulde 1e klasse.

Facebooktwitter

Reageren is niet mogelijk.