Terugblik op de voorbereiding met trainer Dennis Zaal

By Arno van Dop »

Inmiddels is de voorbereiding en zijn de bekerwedstrijden verleden tijd en staat nu de competitie voor de deur. Een mooi moment om even met de trainer terug en natuurlijk ook vooruit te kijken. As Zaterdag is promovendus DRL de eerste tegenstander en komt het er echt op aan. Vorig seizoen startte Rozenburg tegen RHS en speelde na een matige voorbereiding een prima wedstrijd, zou dit  nu ook het geval kunnen zijn? We krijgen hierop pas antwoord op zaterdag middag bij de Rotterdamse Leeuw.

Dennis zaal legde we wat vragen voor om zo met hem de afgelopen weken eens door te lopen;

De voorbereiding verliep nogal wisselvallig met ook veel verliespartijen, hoe kijk je hier zelf op terug?

Een teleurstellende voorbereiding. Erg chaotisch ook. Spelers die met vakantie waren, enkele blessures, spelers die naar festivals gingen, inpassen van nieuwe spelers, veel spelers die ook moesten werken in de avond of op zaterdag. Het heeft er vooral voor gezorgd dat we niet naar een vast groep konden toewerken.
Daarnaast veel rumoer rondom kleding. Het zorgt voor extra afleiding.
Toch ook positieve punten gezien. Bijvoorbeeld de nieuwe spelers die snel zijn opgevangen in de groep, maar ook delen van wedstrijden waar ik wel zaken heb teruggezien die we nodig hebben.

Je valt weer terug op de 3 mans verdediging zoals afgelopen seizoen, wel zijn er nu al veel doelpunten “tegen” gescoord. Wat gaat er nog niet goed?

Ik moet eerlijk bekennen dat ik enigszins moe wordt van de ‘commotie’ over de keuze voor 1:3:5:2. De formatie is een hulpmiddel op basis van de kwaliteiten van je spelers. Elke formatie kan je gebruiken om verdedigend of aanvallend te spelen.
Echter, bepalend is de uitvoering binnen deze formatie. De eerste 5 wedstrijden speelden we met 4 verdedigers en toen kregen we ook veel doelpunten tegen.
Waar wij nu druk mee bezig zijn, is de uitvoering verbeteren en de keuzes die we moeten maken. En daar moeten we snel stappen in maken! En ik kan me vorig seizoen nog herinneren waarin we ook slecht uit de voorbereiding kwamen. Maar na 7 competitiewedstrijden hadden we nog maar 7 doelpunten tegen en stonden we met SSS bovenaan.

Er zijn nu aanvallend meer opties dan afgelopen seizoen, zelfs met drie spitsen zou goed kunnen. Is dit een optie die je zelf ook nog overweegt?

3 spitsen blijft altijd een optie. Maar we hebben nu een groep van 20 man. Dus we hebben in alle linies meerdere opties.
En wat deze groep vorig seizoen ook al heeft bewezen, is dat we met meerdere formaties uit de voeten kunnen. Dus dat geeft me voldoende vertrouwen.

Bij aanvang seizoen werd er veel geroepen over mogelijk kampioenschap, is dit volgens jou een reële optie?

Promoveren is de ambitie. Een kampioenschap de kortste weg.
Maar er zijn meer ploegen die dezelfde ambitie hebben en ook de kwaliteiten ervoor. En een seizoen is erg lang. Dus laten we maar eerst beginnen met wedstrijden winnen. En dan zien we aan het einde wel hoe we ervoor staan.

As zaterdag start competitie tegen DRL, heeft in de voorbereiding veel gescoord. Is zo’n tegenstander voor jouw een reden om bijv. met vier verdedigers te starten?

Nogmaals, de keuze voor 3 of 4 verdedigers vind ik niet zo interessant. Maar welke afspraken maken we, wat zijn onze bedoelingen, hoe kunnen we de tegenstander bestrijden? En vooral het vertrouwen in eigen kunnen. Dat vind ik veel belangrijker. Elke speler afzonderlijk heeft voldoende en soms veel potentie. Het is nu zaak om dat als team te laten zien. We moeten dus vooral naar onszelf kijken en niet naar de tegenstander.

Facebooktwitter

Reageren is niet mogelijk.