• Op de dag dat Rozenburg moest aantreden in Zinkweg tegen de gelijknamige Boys, waren de gevolgen van de partij tegen NSVV behoorlijk merkbaar. Maik den Ouden raakte in die wedstrijd zodanig geblesseerd dat hij niet inzetbaar was. Bovendien liepen Floris vd Heuvel en Nick de Bil tegen rode kaarten aan waardoor zij vandaag evenmin de wei in mochten. Tel daarbij op de afwezigheid van Silvio Spiessens die wegens werk verstek moest laten gaan dan Is wel duidelijk dat trainer Mark van Os behoorlijk moest puzzelen om tot een opstelling te komen. In het doel werd Tristan Pols geposteerd. Elroy van Seventer kwam op de plek van Maik den Ouden, en in de spits werd Vince Lissenberg de vervanger van Nick de Bil. In de voorhoede werd de openvallen plaats ingenomen door Omer Faruk Ayyildiz.  Op een hobbelig veld in combinatie met een stevig windje lukte het beide partijen niet om tot een aanvaardbaar niveau te komen. Qua kansen viel er in de eerste helft weinig tot niets te noteren. Tot één minuut voor het rustsignaal. Een doelpoging van Bryan vd Laan werd onschadelijk gemaakt door Zinkwegdoelman Martijn Krediet. De afvallende bal werd door Omer Faruk Ayyildiz alsnog in het doel geschoten, zodat de ruststand 0-1 werd.

Na de rust een beter Rozenburg. In de 54e minuut schoot Joris van Driel de stand naar 0-2 na prima werk van Omer Faruk Ayyildiz. Zinkwegse Boys raakte na een uur de paal. In de 62e minuut werd de geblesseerd geraakte Joris van Driel  vervangen door Ronald Fransen. Het verzet van de thuisploeg leek gebroken toen de keeper een rode kaart voorgeschoteld kreeg van de opvallend fluitende arbiter Obradovic.  Hij kreeg deze kaart omdat hij de doorgebroken Omer Faruk Ayyildiz torpedeerde. Laatstgenoemde bepaalde de eindstand op 0-3 in de 80e minuut.

Komende zaterdag komt de koploper van de 3e periode naar Sportpark West, nl. SV Charlois. In deze periode neemt Rozenburg de 2e plaats in, dus bij winst van de Roodgelen kunnen er prima zaken gedaan worden.