• Er zijn overeenkomsten tussen CWO (Combinatie Wil Overwinnen) en VVR. Beiden actief in de tweede klasse en een jaar later in de derde klasse. Vorig seizoen rechtstreekste handhaving van Rozenburg (7e) en CWO door een geslaagde nacompetitie. Dus partijen zouden aan elkaar gewaagd moeten zijn aan het Trimpad in Vlaardingen.

  • Zo zag het er ook naar uit. CWO had (heel) veel de bal. Dat leidde echter niet tot echte kansen of doelpogingen. Rozenburg beperkte zich tot verdedigen en proberen van daaruit te counteren. Dat lukt de eerste dertig minuten maar zelden. Wel veel afstandsschoten die elke richting en dus het doel misten. Geen paniek voor CWO doelman Björn Balzer. CWO zette daar ondanks het veldoverwicht bar weinig tegenover.

    De hoofdmacht heeft dit seizoen last van het “Rozenburgertje”. Op het moment dat de roodgelen uit hun schulp kruipen en het beeld van de wedstrijd lijkt te kantelen, duikt het “Rozenburgertje” op: de bal wordt onderschept, veel mensen uit positie en grote ruimten voor de tegenstander om te counteren op de as van het veld. CWO maakte daar in de  38ste minuut ook dankbaar gebruik van en werd het 1-0 door Ethem Arslan. Dat was ook meteen de ruststand.