• Om nu te zeggen dat bij Rozenburg het spreekwoordelijke water aan de lippen stond, gaat wellicht iets te ver, maar de contouren van het degradatiespook werden elke week iets beter zichtbaar. De laatste partij die in winst kon worden omgezet was de thuiswedstrijd tegen CWO dd. 23.11.2019.

Deze keer stond de uitwedstrijd tegen Alexandria ’66 op de rol. De opponent zat met dezelfde problemen als Rozenburg en hadden net zoveel punten weten te vergaren. Dus een zege zou bijzonder prettig zijn voor de formatie van coach Peter-Marcel Nauta. Dit moest gebeuren met Silvio Spiessens als vervanger voor de nog steeds geblesseerde doelman Unal Bayca.

Rozenburg begon goed met Floris vd Heuvel op links, maar zijn voorzetten konden niet in doelpunten worden omgezet. Na een kwartier deed de thuisclub in de persoon van Rahkeem de Meer een poging om de score te openen, maar hij stuitte op Silvio Spiessens. Aan beide zijden konden wat halve kansen genoteerd worden, maar gescoord werd er niet, met als gevolg een logische ruststand van 0-0.

Na de rust een zelfde spelbeeld met weinig opwindende momenten.  Tot de 58e minuut. Alexandria 66 leek te scoren maar vond twee keer een uitstekende Silvio Spiessens op hun pad.  Op het moment dat alle aanwezigen vermoedden dat deze partij op 0-0 zou uitdraaien, werd Bryan vd Laan in de 16 aangespeeld. Hij omspeelde de keeper en wist vanuit een lastige hoek de 0-1 te scoren. Dit gebeurde in de 86e minuut en omdat de prima leidende scheidsrechter Wim Roozeboom nog een minuut of 5 blessuretijd bijtelde was het nog een tijdje billenknijpen voor alles wat Rozenburg vertegenwoordigde op sportpark Oosterflank. Gelukkig kon deze zeer welkome zege over de streep getrokken worden, wat weer lucht betekent m.b.t. de onderste plekken op de ranglijst.

As. zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen NSVV op het programma.  Overbodig om te vermelden, maar ik doe het toch, dat een nieuwe zege heel fijn zou zijn. Komt dat zien op ons mooie sportpark West!!

Toon van Dijk