• Kinderen t/m 12 jaar mochten zonder 1,5 meter afstand van elkaar weer voetballen. De jeugd van 13 t/m 18 jaar en senioren mochten trainen met 1,5 meter afstand.

Op 27 mei zijn er nieuwe versoepelingen van de corona maatregelen bekend geworden:

• Vanaf 1 juni mag ook de jeugd van 13 t/m 18 jaar weer zonder 1,5 meter afstand voetballen en trainen (net als eerder al de kinderen t/m 12 jaar).

Dit moet wel georganiseerd en begeleid blijven door ten minste twee trainers - leiders of professionals.

Sportwedstrijden blijven verboden.

• De kantine mag al op 1 juli open in plaats van de eerdere datum van 1 september.

Het coronaprotocol moet nog steeds strikt worden aangehouden om de kans op besmetting met het coronavirus minimaal te houden.

Het trainingsschema zoals dat nu is vastgesteld met aankomst-, trainings- en vertrektijden blijft daarom gehandhaafd tot en met 13 juni 2020.

De algemene corona maatregelen blijven gewoon gelden!
    De clubs worden zo snel mogelijk geïnformeerd over de consequenties van deze nieuwe versoepelingen.

Er geldt wel een voorbehoud:
    Als er weer een grote piek komt in het aantal coronapatiënten, dan kunnen deze maatregelen worden teruggedraaid.

Testen bij milde klachten, inclusief verlies reuk- of smaakvermogen
    Iedereen met milde klachten die mogelijk duiden op het coronavirus, kan vanaf 1 juni via een landelijk nummer een afspraak maken om zich te laten testen bij de GGD. Om het coronavirus nu en de komende tijd onder controle te houden is uitgebreid testen en – bij besmetting – een bron- en contactonderzoek cruciaal. Verlies van reuk- of smaakvermogen is toegevoegd aan de lijst van klachten die kunnen duiden op besmetting met het coronavirus.

VERGEET NIET DE POORT ACHTER JE TE SLUITEN!! Er kan nog steeds worden bekeurd.

Op www.rijksoverheid.nl/coronavirus staat alle informatie.