• Op 9 mei overleed op 73-jarige leeftijd Arie Varekamp. Wie kent hem? Een echte Rozenburger die zich vele jaren met hart en ziel voor voor ´zijn´ vereniging heeft ingezet. Arie mag niet worden vergeten.

  Het is lang geleden dat Arie Varenkamp voor Rozenburg actief was. Arie die zich in de 70er en 80er jaren van de vorige eeuw met hart en ziel voor de pupillen en junioren heeft ingezet.
  Later was hij regelmatig langs de lijn te vinden, als supporter en met zijn vrienden Arie van Oudehusden, Aad de Bloeme en Wim Quak. Daarbij mag ook Abram Visser niet worden vergeten. Want juist hij trok hem destijds ‘over de streep’ om als leider en trainer actief te worden.

  Kampioen in 1978
  In 1978 werd hij als leider met zijn D1 elftal kampioen. Trots poseerden zij voor de camera en De Schakel had hier ruimte voor ingericht. Van dit elftal brak er slechts een speler door die de hoofdmacht haalde: Evert van de Beek.

  Pupillenreisjes
  Jaarlijks was Arie actief betrokken bij de pupillenreisjes. Van vrijdag tot zondag met 4 bussen naar pretparken met overnachtingen in jeugdherbergen. In die jaren kregen zij het wel voor elkaar met onuitwisbare indrukken waar de mannen van nu, de pupillen van toen, nu nog met elkaar over spreken.

  Met B1 en B2 naar Parijs
  De uitstapjes met de elftallen van B1 en B2 waren een jaarlijks hoogtepunt. Het enthousiasme en de inzet van de drie Arie’s  (Arie van Oudheusden, Arie Pols en Arie Varekamp) zijn dit onvergetelijke tijden geweest. Het hele jaar waren zij vaak achter de schermen met de organisatie bezig.

  We zijn dankbaar voor hetgeen hij voor Rozenburg heeft betekend.