• Rozenburg 2 heeft zaterdag een 0-2-achterstand tegen MSV’71 omgebogen in een 3-2 overwinning. Tim Bekker maakte vlak voor tijd de winnende treffer in de Steendijkpolder te Maassluis.

  De Rozenburgers kenden een dramatische start tegen de ‘overkanters’, waardoor de 0-2 tussenstand al na 8 (acht!) minuten op het scorebord stond. De thuisploeg schoot letterlijk uit de startblokken en na 20 seconden creëerden zij hun eerste kans. Rozenburg wist niet wat hen overkwam. De Maassluise furie ging onverminderd verder. De 1-0 kwam tot stand in de 3e minuut door kinderlijk verdedigen en de 2-0 kwam op de borden door een makkelijk gegeven strafschop. Op de bank werd er echter niet gepanikeerd door trainer Hoogwerf: “Dit tempo houden die gasten nooit vol”, sprak hij profetisch.

  Na een minuut of 20 ging de Maassluise storm enigszins liggen. De pijnlijke tussenstand zorgde ervoor dat Rozenburg ten aanval trok in de hoop de schade snel te kunnen repareren. Dat lukte aardig. In de 35e minuut, na doorjagen op de tegenstander door Tim Bekker, raakte de Maassluise verdediger zodanig in paniek dat hij de bal achter zijn eigen doelman werkte (2-1). Deze stand betekende tevens de ruststand.

  Na rust ging Rozenburg gretig op jacht naar meer. Er kwamen kansen voor Max Ruitenberg en Tim Bekker, maar de bal ging er niet in. De Maassluizers mochten hun doelman dankbaar zijn, al kreeg hij hulp van de paal bij een inzet van Bekker. Door al die gemiste kansen leek Rozenburg op weg naar weer een nederlaag, tot invaller Davey Baert in de 70e minuut de 2-2 binnenschoot. Een mooie aanval over meerdere schijven werd zeer beheerst door hem achter de verbouwereerde doelman geschoten. Door deze gelijkmaker zakte de moed in de schoenen bij MSV’71 en rook Rozenburg haar kansen. In de 77e minuut kwam een afgeslagen corner terecht bij Tim Bekker. Op volle snelheid lobde hij de bal over de uitgekomen doelman en lag treffer nummer 3 in het mandje van MSV’71 (2-3).

  De frustratie over de late Rozenburg-goal was zichtbaar bij MSV’71 en het werd nog even grimmig. Her en der ontstonden wat opstootjes maar deze werden gelukkig snel in de kiem gesmoord. In de 93e minuut blies de arbiter voor het einde en kon Rozenburg juichend van het veld af. De eerste overwinning in de beker was een feit.

  Daar Maasdijk gelijk gespeeld heeft tegen Lyra is er nog kans op ‘verderbekeren’ voor Rozenburg 2. Dan moet er sowieso gewonnen van Lyra 3 (dinsdagavond 21 september 20:00 uur, sportpark West) en moet Maasdijk punten verspelen tegen MSV’71.

   

  Scoreverloop
  3'   | 1-0 |
  8'   | 2-0 |
  35' | 2-1 |Eigen doelpunt
  70' | 2-2 |Baert
  77' | 2-3 |Bekker

   

  Opstelling Rozenburg 2
  Spiessens; Kruithof, Tas, Kleijwegt, Brobbel (65’ Boertje); Bokma (50’Baert), Schilt, Jongejan; Ayyildiz (78’Nederpelt), Ruitenberg, Bekker.

  Wissels Rozenburg 2
  Baert, De Hartog, Nederpelt, Boertje