• Bryan vd Laan schiet Rozenburg naar zege

Door de zege op GHVV’13 handhaaft Rozenburg zich in de subtop op drie punten van koploper FC Binnenmaas.

• Het zag er heel lang niet naar uit dat Rozenburg als winnaar uit de strijd zou komen. GHVV’13 zag er voetballend beter uit dan de roodgele brigade van trainer/coach Nauta. Voor beide doelen waren er weinig spannende momenten te signaleren. De enige kans voor Rozenburg was voor Bethslot Woldeamanuel. Helaas kreeg hij de voorzet van Joris van Driel niet onder controle, waardoor deze kans verloren ging. De logische ruststand werd dan ook 0-0.

• De 2e helft werd een stuk aantrekkelijker. In de 47e minuut kopte Brian van Dam de bal uit een hoekschop achter Wouter Bloothoofd. 0-1. Een paar minuten later kon Regillio van Buuren de bal meegeven aan Martin Marciszak. Martin knalde bal in de verre hoek achter de kansloze doelman Erwin van Trigt. 1-1. Even later moest Martin Marciszak vanwege fysiek ongemak vervangen worden door Stefan van Es. In de 65e minuut profiteerde GHVV’13 in de persoon Brian van Dam van geklungel in de Rozenburgdefensie. 1-2 dus. En omdat Rozenburg aanvallend een machteloze indruk maakte gaven weinig mensen nog iets voor de kansen van de thuisspelende ploeg.

Toch kwam Rozenburg in de 75e minuut op 2-2. Bryan vd Laan schoot de bal van ca. 20 meter in de kruising. Een mooie treffer. En in de 85e minuut schoot de Bryan vd Laan de bal in dezelfde kruising. Dit keer uit een vrije trap. Zo kwam Rozenburg toch nog op voorsprong. Deze voorsprong werd niet meer uit handen gegeven, zodat Rozenburg drie punten bij kon schrijven. Men kon zeggen dat de zege wellicht niet verdiend was, maar daar gaat het niet altijd om in de voetballerij.

• Voor as. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen SC. Botlek op het programma.

Toon van Dijk

Voor meer foto´s van deze wedstrijd zie: https://flic.kr/s/aHsmkTaAfC