• Careyn DWR en voetbalverenging Rozenburg slaan handen ineen voor ouderen

13 aug 2020 Beheerder
  • Het aantal ouderen in Nederland neemt toe én mensen worden ook steeds ouder. Ook in Rozenburg. Door fysieke problemen worden ouderen minder mobiel en zoeken ze het contact met anderen minder op. Om deze doelgroep te helpen slaan Careyn DWR en voetbalvereniging Rozenburg de handen ineen met een nieuw initiatief: ouderen kunnen bij elke thuiswedstrijd van het eerste elftal van huis gehaald en gebracht worden met de wijkbus.

Op dit sociale raakvlak versterken Careyn Dienst Welzijnswerk Rozenburg (DWR) en Rozenburg elkaar. Ouderen uit Rozenburg kunnen elkaar ontmoeten bij de voetbalwedstrijd, op het terras of in de kantine, een drankje nemen, een praatje maken of een kaartje leggen. Voor ouderen die moeilijk ter been zijn of rolstoelafhankelijk zijn is ook een traplift en een speciaal toilet aanwezig. “De initiatiefnemers Regina Krijger van Careyn DWR en Bert van der Vecht van voetbalvereniging Rozenburg “zijn blij dat deze samenwerking ouderen weer een stukje dichterbij de samenleving brengt. Zij hopen dat het initiatief uitgroeit tot meer”

Doorbreken
    Gevoelens van eenzaamheid steken de kop op en belemmeren ouderen in hun functioneren en welzijn. Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, er zijn geen pasklare oplossingen voor. Maar íemands eenzaamheid doorbreken, kunnen we allemaal. En ontzettend veel mensen, inclusief heel veel ouderen, doen dat ook! Careyn is een actieve maatschappelijke onderneming die zich inzet voor de gezondheid en het welzijn van haar klanten, jong en oud, gezond of kwetsbaar.  Voetbalvereniging Rozenburg is een vereniging die zich allang niet meer kan beperken tot het spel alleen, maar ook aandacht moet hebben voor het welbevinden van haar leden en toeschouwers.

Interesse
    Het experiment heeft natuurlijk belang bij voldoende aanmeldingen. Er zijn geen kosten aan verbonden. Heeft u interesse of kent u iemand voor wie dit interessant kan zijn? Neem dan contact op met Regina Krijger van Careyn (telefoon 0181-251089 of via de mail r.krijger@careyn.nl) of Bert van der Vecht van voetbalvereniging Rozenburg via secretaris@vvrozenburg.nl).