• Clubgeschiedenis

Hier vindt u de clubgeschiedenis van de v.v. Rozenburg en hoe deze geschiedenis momenteel nog een belangrijke rol speelt binnen de huidige activiteiten van de vereniging

• Opgericht op 20 mei 1931 in cafĂ© Dijkzicht tijdens de crisisjaren als RVV. Weinig werk en veel tijd om op zaterdag te voetballen aan het Kolenpad. Het shirt was wit met een rode kraag maar op aandringen van Leen van Vliet wordt het shirt roodgeel gestreept. De eerste vijf jaren na de oprichting speelt vv Rozenburg nog geen competitie. Daarna wordt er gespeeld in de Zaterdag Amateur Competitie of ZAC.
    In de oorlogsjaren 1940-1945 wordt er vanzelfsprekend niet in competitieverband gevoetbald. Voetbal wordt in 1946 hervat en Rozenburg wordt kampioen van de 3e Klasse RVB (zie foto hieronder).

• Begin jaren vijftig in de vorige eeuw speelt Rozenburg vooral nacompetitie om promotie af te dwingen. Promotie naar de 1e Klasse lukte uiteindelijk in het seizoen 1955 - 1956. Om vervolgens twee jaar op rij kampioen te worden. Waarvan het laatste kampioenschap in 1959 via de nacompetitie promotie afdwong naar de KNVB. Pas in 1963 kwam Rozenburg weer uit in de Rotterdamse afdeling en promoveerde het twee jaar later weer naar het hoogste KNVB-niveau.

Door de toename van het aantal inwoners van Rozenburg als gevolg van de uitbreidende industrie, groeit ook het ledenaantal van de vereniging. Hierdoor wijkt de club in 1967 uit naar een nieuw complex aan de Laan van Nieuw Blankenburg. Hier is nog steeds FC Blankenburg actief. Pas later werd het alom geprezen Sportcomplex West aan de Vinkseweg het nieuwe domicilie.
    In 1987 slaagt de vv Rozenburg erin om te promoveren tot de hoogste zaterdag amateurniveau van de 1e Klasse. Tien jaar speelde Rozenburg met wisselend succes in 1e Klasse en later Hoofdklasse. In de eerste helft van de jaren negentig van de vorige eeuw streden de rood gelen zelfs mee om het kampioenschap.

• Artikelen m.b.t. de geschiedenis van de v.v. Rozenburg