• Goudswaardse Boys Vr1   -   v.v.Rozenburg Vr1       3 ?? 4  (rust 3 ?? 2)

   

  Onder werkelijk perfecte omstandigheden, prachtig weer en een schitterende grasmat, stonden deze 2 elftallen aan de aftrap. Voor het thuis team de 2e wedstrijd van de nieuwe competitie, voor de Rozenburg dames pas de 1e wedstrijd. Een wedstrijd waar met gemengde gevoelens naar toe werd geleefd. De selectie was behoorlijk uitgedund door blessures en vakanties, dit vertaalde zich naar het feit dat we slechts met 13 dames waren afgereisd naar Goudswaard. 

  Vooraf een praatje waarin duidelijk werd gemaakt dat naast goed voetbal ook inzet, elkaar positief coachen, dit ook een wedstrijd kon worden waarop het op karakter ging aankomen. Niet veel dames hadden namelijk al een wedstrijd van 90 minuten in de benen.
  Of het nu door het lekkere zonnetje kwam of dat we nog niet wakker waren maar binnen 17 minuten stonden we al met 2 ?? 0 achter. We kregen moeilijk grip op de lange, direct ballen van Goudswaard en vooral de linksbuiten van de thuisclub wist hier wel raad mee. Het druk op de bal zetten lukte niet en ook bij het aangaan van de duels waren we vaak een fractie te laat.
  Toch herpakte de ploeg zich goed. De strijd werd feller aan gegaan en na doelpunten van Danique Luijt, na een fraaie solo, en Fabienne Faasse was de stand weer in evenwicht. Lichte opluchting aan de kant bij supporters en trainer echter dit was van korte duur. Het was weer de linksbuiten van Goudswaard die bij de volgende aanval naar haar sterke rechtervoet op zoek was. Haar schot sloeg wederom hard tegen de touwen en de 3 ?? 2 was een feit. Een flinke domper voor de Rozenburg dames en ietwat teleurgesteld zochten we de kleedkamer op voor de rust.
  In de rust werd nogmaals benadrukt dat we nog 45 minuten hadden om de zaken recht te trekken. Maar ook dat het nu op karakter aankwam. Druk op de bal zetten, vooral de langs pass van achteren bij de tegenstander eruit halen, feller de duels aangaan en zeker de gevaarlijke linksbuiten korter dekken.
  De dames pakten dit in de 2e helft zeer goed op. De gehele 2e helft domineerde de Rozenburg dames. Er werden volop kansen gecreëerd alleen doelpunten bleven voor als nog uit. Het thuis team wist slechts nog 1 keer gevaarlijk te worden maar de Rozenburg defensie had de zaken nu stevig onder controle. De Rozenburg dames bleven kansen creëren maar ook een 8 ??tal corners binnen een kort tijdsbestek leverde niets op. Tot 20 minuten voor tijd. Na wederom een goede Rozenburg aanval was het Fabienne Faasse die voor haar 2e en Rozenburgs 3e treffer tekende, 3 ?? 3.
  Er waren nog 20 minuten te gaan en conditioneel leek het over te zijn bij de thuisploeg. Rozenburg bleef op zoek naar de winnende treffer en zo’n 8 minuten voor tijd werd deze gevonden. Na goed doorgaan schoot Fabienne Faasse de Rozenburg dames naar een verdiende voorsprong. Haar schot plofte hoog boven de keeper tegen de touwen, 3 ?? 4.
  Na het laatste fluitsignaal was de opluchting groot. Zonder een aantal vaste krachten hadden we geen averij opgelopen en gingen de punten mee naar Rozenburg.


  In het afsluitende praatje werden de dames gefeliciteerd met hun prestatie. Op karakter werd deze wedstrijd als team gewonnen. Daar waar wel eens de koppies gingen "hangen" bij tegenslag daar stroopten de dames nu hun mouwen op en bleven knokken voor de overwinning.  Sommige dames hadden een zeer belangrijk aandeel in deze overwinning maar deze 3 punten moeten toch echt als een teamprestatie worden weggeschreven.
  Volgende week , 6 oktober, staat onze 1e thuiswedstrijd op het programma. Om 11:00 ontvangen we de dames van v.v. Zuidland. Hopelijk kunnen we de lijn van deze wedstrijd doortrekken.