• DCV – Rozenburg: 2-2

De mensen die na 75 minuten dachten het wel gezien te hebben bij de wedstrijd DCV tegen Rozenburg kwamen bedrogen uit. Het laatste kwartier gebeurde wat niemand nog voor mogelijk had gehouden. Rozenburg scoorde nog twee keer en sleepte zo een gelijkspel uit het vuur!

Rozenburg begon de eerste helft alsof het voor het eerst op voetbalschoenen liep. Passes over tien meter kwamen niet aan en DCV kon kansen creëren bij de vleet. Na 10 minuten was het raak voor DCV en konFievel Meyer profiteren van de geboden ruimte. 1-0 was een feit. Dat dat ook de ruststand zou worden was een wonder op zich. Er waren een knappe reddingen van Rozenburgdoelman Ünal Can Bayka, Jordie de Groot kopte een bal van de doellijn en de paal werd nog een keer geraakt. Na de rust een iets ander spelbeeld. Rozenburg leek zich enigszins te herpakken wat resulteerde in een paar kansjes, maar niet zodanig dat DCV daar erg nerveus van werd. Na 65 minuten leek de wedstrijd gespeeld toen Carlo de Reuverde Rozenburgdefensie zijn hielen liet zien en beheerst de 2-0 liet aantekenen. Rozenburg legde zich nog niet bij de nederlaag neer en trok massaal ten aanval. In de 80e minuut gaf de opvallend leidende arbiterMats Blaak een strafschop toen Bethslot Woldeamanuel ten val werd gebracht. Vanaf 11 meter maakte Bryan van der Laan er 2-1 van. Dat was het sein voor de roodgele brigade om vol gas voor de gelijkmaker te gaan.
    Die kwam er dan ook. Een prima combinatie tussen Onur Can Zaif  en Marnix Sonneveld werd door laatstgenoemde keurig afgerond in de lange hoek achter de kansloze DCVdoelman . Zo kwam de uitslag tot stand die lange tijd niet voor mogelijk werd gehouden. Komende zaterdag is er geen competitiewedstrijd voor Rozenburg. 23 november staat de thuiswedstrijd tegen CWO op het programma.Dat is dan de 1e wedstrijd van de 2e periode. Spirit en Sparta zijn nog in de race om het kampioenschap van de 1e periode.

Toon van Dijk