• Na een periode van alleen maar trainen konden de spelers gaan doen wat ze het liefst doen, namelijk lekker voetballen. Dit moest gebeuren in en tegen Nieuwenhoorn onder geenszins ideale omstandigheden. Het was net als in heel Nederland bloedheet. Zoals verwacht was 1e klasser Nieuwenhoorn de bovenliggende partij. De mooie 1-0 kwam dan ook niet uit de lucht vallen.

Na gerommel in de roodgele-defensie stond de 2-0 op het scorebord. Dit betekende tevens de ruststand. Na de rust kwamen beide ploegen niet echt tot scoringskansen. Een 2e helft die slechts ca. 20 minuten duurde. Onweer deed de arbiter besluiten om de wedstrijd te staken.

Zaterdag stond de uitwedstrijd tegen O.V.V. op de rol. Afwezigen waren Jordie de Groot, Bryan vd Laan, Nick de Bil en keeper Unal Can Bayka. Doelman in de 1e helft was Silvio Spiessens. Een gelijk opgaande wedstrijd met voor beide ploegen weinig doelpogingen. Toch kwam OVV op een 1-0 voorsprong. Rozenburg kon hier niet al teveel tegenover stellen. Dat de ruststand 1-1 werd was te danken aan Vince Lissenberg die kon scoren nadat de OVVdoelman de bal losliet. In de rust veel wisselingen bij beide ploegen wat het spelbeeld  niet ten goede kwam. Na de rust gebeurde weinig noemenswaardig. Het enige wapenfeit was de 2-1 van O.V.V., wat later de eindstand bleek te zijn.
    Ik weet dat dit oefenwedstrijden zijn, maar ik kan mij niet aan de indruk onttrekken dat er nog wat werk aan de winkel is voor coach Peter-Marcel Nauta en zijn staf en spelersgroep. A.s. staat de volgende oefenpot op het programma en wel de uitwedstrijd tegen Zuidland.

Toon van Dijk