• Als tijdens de kwalificatie van de Formule 1 op Zandfoort het water met bakken uit de hemel valt, is het 92 kilometer naar het zuiden op Sportpark West aangenaam voetbalweer.
  Deze derde oefenwedstrijd traden de rood gelen aan tegen vierde klasser Hekelingen. Het eerste half uur leek het spelbeeld af te stevenen op een gelijkspel, een typische 0-0 wedstrijd. Rozenburg was veel aan de bal en het overwicht leek meer optisch dan feit. Toch waren de eerste echte kansen voor de thuisploeg. De scherpte was er wel maar de precisie ontbrak nog. Een slippertje van de rechtsachter van Hekelingen leverde balbezit op en een vrije doorgang voor Rozenburg. Uit de een-twee die werd opgezet maakte Sam Jongejan 1-0.
  Nog geen vijf minuten later werd appelleerde de Rozenburg verdediging aan (vermeend) buitenspel. Niemand greep daarom kordaat in, verbijstering alom dat de Hekelingen spits met een tikkie de bal diagonaal in het doel liet rollen 1-1. Het was tevens de ruststand.
  Na de rust een meer bevlogen Rozenburg. Het samenspel tussen de ervaren spelers en de jonge nieuwelingen heeft nog tijd nodig, maar langzaam zie je wel dat het zijn vruchten afwerpt en de hand van trainer Ronard Venekamp te herkennen is.
  Xander Geveke tekende voor 2-1 en Desley de Vliegh voor de 3-1 eindstand.

  Opstelling: Benny van der Meer, Lars Bekker, Elroy van Seventer, Vince Lisseberg, Jeroen Brobbel, Onür Can Zaïf, Stefan van Es, Sam Jongejan, Wesley de Vliegh, Nick de Bil en Tim Bekker.
  Wissels: Max Ruitenberg, Ties Brouwer, Jasper Hoogwerf, Xander Geveke, Wessel Boertje.
  Afwezig: Mike den Ouden en Sander Kraaijeveld