• Rozenburg – Excelsior ’20 (2-3) 3-4

   

  Drie minuten na de aftrap ontstaat de eerste grote doelpoging voor de roodgelen. Benny van der Meer speelt Wessel Boertje aan die vervolgens Tim Bekker in de diepte lanceert. Hij heeft een vrije doorloop maar Excelsior doelman Dennis Venzelaar plukt de bal van zijn schoen.
  No geen 2 minuten later ontstaat er in het Excelsior doelgebied een scimmage door een vrije trap van Nick de Bil. Het is Elroy van Seventer die uit een kluwen van benen 1-0 op de borden zet. Excelsior leek het tegen de rode lantaarndrager allemaal wat te gemakkelijk op te vatten. Zo kon na 19 minuten Sam Jongejan verdienstelijk 2-0 aantekenen. De Excelsiorspelers, althans een groot deel daarvan, raakten gefrustreerd en ontregeleden met kleine provocaties de goede start van Rozenburg. In bijna dezelfde minuut gaf dat Lorenzo Pierau de mogelijkheid tot de 2-1.
  Bij het minste of geringste hieven de Excelsior spelers de armen ten hemel na weer een tuimeling begeleid met een ferme schreeuw. Alsof brandweer en ambulance tegelijkertijd moesten uitrukken.
  Scheidsrechter Ralph Malenburg, die overigens geen beste wedstrijd floot, was kennelijk onder de indruk en had niet in de gaten wat er achter zijn rug gebeurde.
  Na een goed en vlot lopende aanval werd Preston Dullaard vrijgespeeld. Hij had de hoek voor het uitzoeken, 2-2. Vier minuten later schoot Anass el Hadioui uit een vrije trap rechstreeks de 2-3 binnen.

  Na afloop kun je zeggen dat een opstootje en 10 minuten intimidatie Rozenburg de das om hebben gedaan.
  Na de pauze trekt Rozenburg direct ten aanval. Tim Bekker benut de vrije ruimte, zet voor en het is de instormende Vince Lissenberg die met een ‘Persiaanse duik’ al koppend voor 3-3 zorgt. Aan de reactie van Excelsior is te merken dat de frustraties weer toenemen. Scheidsrechter Majenburg was er steeds als de kippen bij om vooral tegen Rozenburg te fluiten zodra een Excelsior speler maar hard gillend op het gras ging liggen. Na deze gelijkmaker gaat de wedstrijd lange tijd gelijk op met evenveel goede scoringsmogelijkheden aan beide kanten. Totdat ene moment van heel pover (uit)verdedigen in de 75ste minuut waardoor Zakaria Sachhi voor de 3-4 eindstand zorgt. Vijf minuten voor tijd moet Wessel Boertje naar de kant door een kamikaze actie waarvoor slechts lichtgeel wordt gegeven in plaats van diep rood. Typisch dat van scheidsrechter Majenburg na de wedstrijd niks is vernomen.
  Het was niet altijd even zuiver, maar Rozenburg heeft veel werklust laten zien. Dat had een beter lot verdiend. De kaars in de rode lantaarn walmt weer op.

  Volgende wedstrijd is op 18 november in en tegen Vierpolders. Een week later bezoekt MVV ’27 Sportpark West.

  Opstelling: Benny van der Meer, Wessel Boertje (Xander Geveke), Elroy van Seventer, Maik den Ouden, Jeroen Brobbel (Max Ruitenberg), Stefan van Es (Sander Kraaijeveld), Tim Bekker, Vince Lissenberg, Nick de Bil, Sam Jongejan, Desley de Vliegh.
  Wisselspelers: Max Ruitenberg, Xander Geveke, Sander Kraaijeveld, Silvio Spiessens.