• Om in de 2e klasse te blijven moest Rozenburg zien te winnen van 3e klasser Zuidland. Bij verlies is er nog een herkansing op 21 juni. Zuidland had in de reguliere competitie het respectabele aantal van 50 punten bij elkaar gevoetbald. 

    Op een volgepakt sportpark Guldenland in Geervliet was Zuidland wellicht voetballend gezien de betere partij, maar tot heel veel kansen kwam men niet. In de 8e minuut dachten de Slanders te scoren, maar het doelpunt van Robin van Buuren werd vanwege buitenspel afgekeurd. Na een half uur leek Zuidland weer te scoren, maar bij deze doelpoging werd de bal op de doellijn gekeerd. Enigszins tegen de verhoudingen in kwam Rozenburg op voorsprong. Bethslot Woldeamanuel liet de Zuidlandse defensie zijn hielen zien en tekende met een mooie kapbeweging voor 0-1. Dit werd ook de ruststand.

    Zoals verwacht voerde Zuidland de druk op. Hoge ballen voor het domein van Rozenburg doelman Vince Lissenberg leverden met een verraderlijke wind spannende momenten op. Maar vooralsnog wisten de Rozenburgers de nul te houden. Sterker nog, Stefano Garcia Tavares kon profiteren van een slordigheidje in de defensie van Zuidland. Vervolgens bood hij Nick de Bil een niet te missen kans waardoor Rozenburg  in minuut 55 op een 0-2 voorsprong kwam. Voor Zuidland het sein om een soort alles of niets te gaan spelen. 

    In de 58e minuut wist de keeper van Zuidland, Melvin Nagy, Nick de Bil van scoren af te houden. In de 75e minuut deed Zuidland, in de persoon van Ruben Speelpenning, iets terug. Vanaf ca. 16 meter schoot hij de bal in de kruising achter de kansloze Vince Lissenberg. 1-2.

    In de 85e minuut werd Bethslot Woldeamanuel in de “zestien” neergelegd. De strafschop kon helaas niet worden benut door Onur Can Zaif. En zoals zo vaak deze competitie ging het ook nu in de slotfase verkeerd voor Rozenburg. Zuidland kwam op 2-2 door Morris de Hoog. 2-3 werd het door Nick de Bil. In de 95e minuut zorgde Morris de Hoog met zijn gelijkmaker ervoor dat er verlengd moest worden. In de verlenging trok Zuidland aan het langste eind. Matchwinner voor de mannen uit Sland werd Neal van Buuren. Door dit resultaat moet Rozenburg aanstaande dinsdag 21 juni aantreden in de herkansing tegen FC Oudewater. FC Oudewater verloor in de finale van Poule 1 van TAVV met 1-3. De wedstrijd wordt gespeeld op het terrein van CVV De Zwervers aan de Couwenhoekseweg 1 in Capelle aan den IJssel.

    Toon van Dijk.