• Op een koud sportpark West moest Rozenburg de strijd aangaan

  tegen het Schiedamse Kethel Spaland. De Schiedammers hadden een stroeve start van de competitie maar hebben inmiddels de weg naar boven gevonden.

  Nadat de wedstrijd door de goed fluitende scheidsrechter Maijenberg in gang werd gezet, werd al snel duidelijk dat dit geen makkelijke wedstrijd zou worden voor de thuisclub. De bezoekers zaten er direct bovenop,  waren fysiek beter. Zij waren de bovenliggende partij wat resulteerde in kansjes voor de bezoekers.

  In de 12e minuut was het dan ook raak. Na een poging tot uitverdedigen van Rozenburg kwam de bal voor de voeten van Boy Bronkhorst. Hij twijfelde geen seconde en joeg de bal vanaf ca. 20 meter snoeihard achter de kanzloze Rozenburgdoelman Benny vd Meer. 0-1.  Rozenburg kon daar eerlijk gezegd niets tegenover stellen. Kethel Spaland bleef de betere partij en leek in de 27e minuut de voorsprong uit te breiden. Het doelpunt werd echter afgekeurd wegens buitenspel.

  En omdat er in het restant van de 1e helft niet meer gescoord werd kon er een ruststand van 0-1 genoteerd worden.

  In de rust werd bij de thuisclub Alain Kers vervangen door Wessel Boertje.

  Vanaf de aftrap voor de 2e helft kon Kethel Spalandaanvaller Wessel Post ongehinderd op het Rozenburgse doel afgaan. Mede door toedoen van Benny vd Meer werd het geen doelpunt. En omdat Rozenburg aanvallend gezien geen potten kon breken, werd het voor de bezoekers een makkelijke wedstrijd. Sterker nog, in de 56e minuut , werd de voorsprong verdubbeld door Boy Bronkhorst. 0-2.

  Rozenburg probeerde er nog wat van te maken, maar tot echt grote kansen kwam men niet. 0-2 werd de eindstand. Door dit resultaat moet Rozenburg de 4e plaats delen met Vierpolders, de tegenstander van Rozenburg komende zaterdag in Vierpolders.

  Toon van Dijk.