• Eerste nederlaag voor Rozenburg!

Op een regenachtig Sportpark West kwam de zegetocht van Rozenburg tot stilstand. SVS Capelle bleek een te lastige hindernis.

Na een dikke minuut stond Rozenburg reeds op een 0-1 achterstand.
    Uit een ten onrechte verkregen hoekschop kopte Yannick de Lely de bal bekwaam in het Rozenburgdoel. Na een kwartier werd de op het randje van buitenspel staande

Bryan van der Laan de diepte in gestuurd. Op bekwame wijze liet hij de 1-1 aantekenen. SVS miste in de persoon van Jonathan Linger een enorme kans door voor een leeg doel naast te schieten. Rozenburg kwam op  2-1 doordat Bethslot Woldeamanuel de bal na een prima voorzet van Patrick Struijk achter SVS-doelman Bart de Keijzer kopte. Vlak voor het rustsignaal raakte Marnix Sonneveld de paal.

Na de rust ging Rozenburg op zoek naar de 3-1, maar de wedstrijd kreeg een geheel andere wending. Het was wederom SVSaanvaller Yannick de Lely die de 2-2 wist te maken. Rozenburg had pech dat Jordie de Groot de bal tegen de kruising kopte, en dat scheidsrechter Ron Wolf als enige persoon op Sportpark West een hele duidelijke handsbal van een SVSverdediger in zijn eigen strafschopgebied niet zag. Nog meer pech was er door een zeldzaam foutje van Rozenburgkeeper √únal Can Bayka die de bal losliet waardoor Raymon Lingen de stand naar 2-3 schoot. Rozenburg bleek niet bij machte de gelijkmaker te scoren en liep zodoende tegen zijn 1e nederlaag aan.

Komende zaterdag gaat Rozenburg naar Numansdorp voor de wedstrijd tegen NSVV.

Toon van Dijk