• Eerste verlieswedstrijd voor Rozenburg 2

Vandaag eindelijk weer een competitie wedstrijd voor het team van Rishi. De laatste was 23 april tegen Spijkenisse. Nu dus in Hekelingen tegen de nr. 2 uit de competitie met hetzelfde aantal punten maar drie wedstrijden meer gespeeld. Wie had zitten huilen bij de uitschakeling van Ajax in de Champions league, kon vandaag weer zijn zakdoek pakken: in de laatste minuut scoorde Hekelingen het enige en winnende doelpunt(1-0). Rozenburg had de eerste helft verzuimd zijn kansen te verzilveren.

• Vol goede moed(zeker na het bereiken van de bekerfinale 2) begonnen de spelers tegen het altijd lastige Hekelingen. Rick was weer inzetbaar na een ingreep aan een oog. Ryan en Casper zijn weer aan het trainen maar nog niet inzetbaar. Jeroen Br. mocht zijn speelminuten met het tweede maken op de rechtsachterplaats. Verder een vertrouwde opstelling zoals we vaker zagen dit seizoen. Eerste kwartier zag er daarom niet slecht uit met een Rozenburg op de helft van de tegenstander.

• Een tegenstander die weinig ruimte gaf en onze aanval best goed onder controle had. Het was pas na een half uur dat Nando een eerste kans had. Er volgden wel drie vier kansen meer, maar die werden niet verzilverd. Hekelingen probeerde het met snelle aanvallen in het laatste kwartier voor de pauze maar Rick hoefde eigenlijk niet in actie te komen, mede door het goede werk van Julian en Jelle op het middenveld.

• Tweede helft is het Hekelingen die de overhand krijgt door het rommelige en gehaaste voetballen van Rozenburg. Hekelingen staat vaak met een groot aantal spelers op de helft van Rozenburg zodat van een opbouw weinig sprake kan zijn. Irritatie laat de prima leidende scheidsrechter nog geel trekken voor een speler van Rozenburg en benadeeld zo het team. Toch krijgt Rozenburg nog een paar kansen van o.a. Maxim en Jeroen den. H. Niet zoals bij andere tegenstanders zat het met de conditie van Hekelingen wel goed.

• Ze bleven gaan voor hun winkansen en Liam moest met een sublieme sliding  een 100% kans verhinderen. Raakte daarbij wel geblesseerd en moest later met ook verdediger Daan het veld verlaten. In de laatste minuut van de wedstrijd pakte hun gemis dus voor Hekelingen goed uit en scoorde via een aantal klutsen de 1-0. Werd gevierd als het halen van de Champions league en door Rozenburg als het verliezen van de competitie titel. Eigenlijk is er nog niets verloren dus: Hekelingen heeft nog twee wedstrijden te spelen en Rozenburg nog zes met drie punten achterstand.

• Verslag en foto’s: CoSp@n

Extra foto’s op instagram van cospan.