• Vanwege de afwezigheid van Nick de Bil, geblesseerd, en Bryan vd Laan, werk, moest trainer Mark van Os flink puzzelen om tot een behoorlijke opstelling te komen.

  Tel daarbij op het gegeven dat Lennart Quak zijn voetbalschoenen aan de wilgen heeft gehangen, viel dat niet mee voor de Rozenburgse coach.  Hij kwam tot een 4-4-2 opstelling met o.a. Joris van Driel als middenvelder en Sander Kraaijeveld als rechtsachter.

  Tegenstander Binnenmaas wist dat het bij een overwinning de tweede periode kon binnenhalen als vervanger van NSVV. De eerste kans echter kreeg Floris vd Heuvel dankzij geklungel in de Binnenmaas defensie. Helaas wist hij dit buitenkansje niet om te zetten in een doelpunt.

  In de 7e minuut legde Jordie de Groot Binnenmaas aanvaller Michael Mathilda binnen de "16" neer, wat de goed leidende arbiter terecht deed besluiten om de bal op de stip te leggen. De penalty van Kevin Kuijer werd echter gestopt door de prima keepende Silvio Spiessens. Na deze meevaller volgde een tegenvaller. Na ca. 20 minuten werd duidelijk dat Omer Faruk Ayyildiz door fysiek ongemak vervangen moest worden. Zijn vervanger was A junior Max Ruitenberg. Inderdaad zoon van delegendarische Jaap Ruitenberg.

  Net op het moment dat men het idee had dat de rust ingegaan zou worden met een 0-0 stand kon Binnenmaas aanvoerder John Maijers profiteren van  geknoei in de Rozenburg defensie.

   

  Na de rust viel er weinig tot niets beleven op het niet al te beste hoofdveld van Sportpark de Lange Weide. Grote delen van de wedstrijd was het niet te zien welk elftal de 2e plaats op de ranglijst innam. Rozenburg probeerde nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Met nog 20 minuten te gaan ging Elroy van Seventer in de spits spelen maar dat leverde helaas niets op. Eindstand 1-0.

   

  As. zaterdag begint de 3e periode. Rozenburg speelt dan thuis tegen SC Botlek.

   

   

   

  Toon van Dijk