• De wedstrijd begon met een vertraging van ca. 30 minuten. De lijnen op het veld waren gedeeltelijk weggespoeld en scheidsrechter Toon van der Bend was van mening dat er zo niet gevoetbald kon worden.
  Gelukkig was Aad de Bloeme bereid het hoofdveld van nieuwe lijnen te voorzien, zodat er toch gevoetbald kon worden.

  Rozenburg had de laatste wedstrijden wat punten verzameld en leek de weg naar boven te hebben gevonden. Maar trof in Victoria ’04 een sterke tegenstander. Dat bleek al direct vanaf de aftrap.
  De bezoekers zaten er bovenop. Dat resulteerde reeds na 10 minuten in een doelpunt van de fusieclub uit Vlaardingen. Na een doelpoging van Victoria ’04 kwam de bal voor de voeten van Jordi de Kimpe, die vervolgens de 0-1 aan liet tekenen. Volgens velen was er buitenspel aan vooraf gegaan, maar helaas niet volgens de arbiter. Na deze tegenslag probeerde de thuisclub het heft in handen te nemen.

  Omdat het erop leek dat Victoria ’04 na de voorsprong de teugels wat lieten vieren kon Rozenburg wat vaker op de vijandelijke helft komen. Er kwamen wat kleine kansen. O.a. voor Elroy van Seventer die na een vrije trap van Bryan vd Laan de bal over het doel kopte. Na 30 minuten verscheen de gelijkmaker op het scorebord. Het was Stefano Tavares die na een prima aanval raak schoot,1-1.
  Dit zou echter niet de ruststand worden. Na geklungel in de roodgele 
  defensie kon wederom Jordi de Kimpe scoren. 1-2 werd de ruststand.

  Tijdens de rust werd Wessel Boertje vervangen door Sander Kraaijeveld..

  In de 2e helft moest Rozenburg op jacht naar de gelijkmaker. Aan de inzet lag het niet, maar dit leverde niet al te veel kansen op. Jordie de Groot, als vervanger van Stefan van Es, werd nog ingebracht als extra spits. In de laatste minuut een vrije trap van Bryan vd Laan. Hij wist Maik den Ouden te bereiken, maar zijn kopbal ging net over het vijandelijke doel.

  Eindstand 1-2. Rozenburg bevindt zich na deze wedstrijd op de 10e plaats, dus er moeten zo links en rechts nog wat punten binnen geharkt worden. As. zaterdag moet men daarmee maar beginnen in de uitwedstrijd tegen RijnmondHoogvliet Sport.

  Toon van Dijk 

   

  Foto uit de uitwedstrijd op 15 oktober 2022 (1-1 eindstand)