• De vierde wedstrijd vorig seizoen op 15 oktober 2022 tegen Victoria eindigde in een 1-1 gelijkspel. De score op dat moment 2 gelijk en 2 gewonnen. Maar resultaten in het verleden zijn geen garantie voor de toekomst. Dat bleek vandaag ook weer. Zonder de geschorste Xander Geveke en geblesseerden Onur Cain Zaïf en Sander Kraaijeveld stond er een jonge ploeg binnen de lijnen.

  Voor de trouwe Rozenburg supporter was het 6-1 verlies uiteraard geflatteerd en sommige scheidsrechterlijke beslissingen van de heer J. van der Wel discutabel. Desalniettemin had de uitslag niet zo hoog hoeven uit te vallen. Geflatteerd in dat opzicht misschien wel. Neemt niet weg dat de start van het seizoen ongelukkig is begonnen.

 • Na amper zes minuten verwerkte doelman Benny van der Meer een bal met de voeten. De rebound was een makkelijke prooi voor Victoria speler Oscar Knecht. Meelopen of blijven lopen is ook een aparte discipline. Victoria had het betere van het spel. Rozenburg werkte hard, maar oogde nerveus en was zodoende slordig in de passing. Er leek dus geen vuilte aan de lucht. Totdat een klein half uur na de openingstreffer Victoria uit een hoekschop 2-0 noteerde. Het was tevens de ruststand.

  In de tweede periode had Rozenburg zijn zaakjes beter op orde. De ploeg maakte het Victoria behoorlijk lastig. Hoewel het na een snelle aanval toch 3-0 werd, hielden de ploegen elkaar mooi in evenwicht. Tot de laatste 10-15 minuten. Invaller Desley de Vliegh (hij verving Vince Lissenberg die groggy en met een bloedneus uitviel) maakte met een fraai geschoten boogbal 3-1. Rozenburg rook zijn kans en ging vol tot de aanval over. Dit gaf Victoria alle ruimte om naar hartenlust te counteren en liep via een hattrick van Girigorie uit naar 6-1.
  Na de 3-1 nam Rozenburg alle risico’s op een beter resultaat. Het pakte helaas anders uit. De jomnge ploeg toonde in ieder geval durf.

 • Opstelling: Benny van der Meer, Wessel Boertje, Maik den Ouden, Lars Bekker, Jeroen Brobbel (Liam Kleijwegt), Vince Lissenberg (Desley de Vliegh), Tim Bekker, Sam Jongejan, Nick de Bil, Max Ruitenberg (Quinten Whitney), Jasper Hoogwerf (Stefan van Es). Elroy van Seventer, net hersteld, bleef op de bank.

   

 • Victoria '04 - Rozenburg  1-0

 • Victoria '04 - Rozenburg  2-0

 • Victoria '04 - Rozenburg  3-0