• Afgelopen zaterdag speelde Rozenburg tegen koploper HBSS een goede eerste helft. De rood gelen kwamen met snelle counters en even zo mooie doelpunten zowaar op een 1-2 voorsprong. In plaats van te gaan rusten met een 1-3 voorsprong, sloeg het noodlot in de slotminuut toch weer toe: 2-2.

    De ervaring leert inmiddels dat het een moeilijke tweede helft wordt. Binnen luttele minuten keek het elftal van Nauta tegen een 4-2 achterstand aan. Het moraal was gebroken. HBSS kon gemakkelijk en vrij naar een 6-2 eindstand voetballen.


    Hoelang duurt het voordat de spreekwoordelijke gifbeker is leeggedronken. Bij Rozenburg blijkt dat moment niet te voorspellen. De vraag is of het tij nog te keren is. Als excuus mag niet worden aangevoerd dat het komt door kwaliteitsgebrek, blessures, zieken, onvoldoende inzet of iets van dien aard. De ploeg, hoe gehavend soms ook, laat ook zien dat er voldoende goede voetbalmomenten zijn. Misschien is de wijze dat resultaten niet worden gehaald een mentale kwestie geworden omdat het gifglas nog half vol is en niet wordt gezien als leeg. Dat is nodig om in de resterende wedstrijden te knokken voor lijfsbehoud.

    Bert van der Vecht

  • Tim Bekker maakt 1-2 op aangeven van Bethsloth Woldemanuel

  • In de slotminuut van de eerste helft valt de 2-2