• Zaterdag 9 september 2023 stond de eerste van twee uitwedstrijden op het programma in de KNVB beker. Rozenburgs tegenstander was het in 1920 opgerichte Sport Staalt Spieren (SSS) uit Klaaswaal. Thuis werd de eerste bekerwedstrijd met 2-0 verloren van KMD.

    Langs de zonnige en warme lijn (er werd 32o gemeten) stonden door blessures Silvio Spiessens, Vince Lissenberg, Stefan van Es en Elroy van Seventer. Nino Noordijk is ook nog steeds niet inzetbaar.

  • In de eerste helft had SSS vooral door de fysieke inbreng een optisch overwicht dat sporadisch in reële doelkansen kon worden omgezet. SSS keeper Cas Abbas en Rozenburg doelman Benny van der Meer redden een aantal keren bekwaam, maar beide goalies hadden kennelijk ook last van de warmte en grepen af en toe ook weifelend in.
    Bijna halverwege de eerste helft werd aan de thuisclub een strafschop toegekend  – of die scheidsrechterlijke beslissing van de heer Hoogerbrugge terecht was, liepen de meningen nogal uiteen - nadat Nick Rorijs na een vrome snoekduik met begeleidend gekerm sierlijk tegen de grond ging. Dennis den Haan benutte het buitenkansje, 1-0.