• Het seizoen compleet: Rozenburg 2 pakt ook het kampioenschap in de vierde klasse!

Afgelopen zaterdag dus bekerfinale gewonnen tegen Antibarbari, vandaag zou gelijkspel al genoeg zijn voor de titel in de 4de klasse. Het werden maar liefst 3 punten door ruime overwinning op Stellendam 2: 4-1 !

• Door KNMI afgegeven code oranje veranderde op West dus in code geel- oranje met een bliksems randje. Omdat Stellendam niet veel meer kon veranderen aan hun stand , kwamen ze met een iets andere samenstelling als dat we in heen wedstrijd gezien hadden. Toen werd het maar net 0-1 in ons voordeel. Amado was vanavond onze scheidsrechter met toch aardig wat toeschouwers op deze doordeweekse dag die uit voorzorg voor het naderende onweerfront plaats namen op de tribune. Veldverlichting ging dus ook al snel aan. Ook snel was Omer met de eerste goal voor Rozenburg: na 5 minuten scoorde hij al behendig de1-0. Rozenburg wilde snel doordrukken en ging beetje gehaast verder spelen. Een schot van Omer op de lat kwam voor de voeten van Jeroen d. H. die zich geen moment bedacht en de bal achter de keeper schoot: 2-0. Stellendam kwam niet echt in de buurt van Rick en het wachten was op een volgend doelpunt van de kampioensploeg. Davey maakte de 3-0 na aangeven van Omer die hardwerkend de Stellendamse verdediging vaak te snel af was. Na een half uur was een onnodige overtreding in ons strafschopgebied dat scheidsrechter de bal op onze stip lag: 3-1. Nog steeds geen vuiltje aan de lucht voor ons team, maar wel werd de lucht boven Rozenburg donkerder en donkerder .Voor rust werd de lat nog op sterkte getest door fraaie kopbal Max en schot van de ingevallen Ryan v.d.S.( Davey verliet geblesseerd het veld).

• Tweede helft begon de regen al aardig uit de lucht te vallen en was het wachten op het voorspelde onweer. Net nadat Ronald de 4-1 scoorde werd het te gevaarlijk op het veld met bliksem en donder op korte aftand. Amado liet spelers inrukken naar de kleedkamers. Daar kwamen ze later juichend uit door dat er niet verder gevoetbald kon worden: Code Oranje werd dus Code Geel-Rood. Met nog twee wedstrijden te gaan in de competitie is Rozenburg 2 niet meer in te halen. Publiek werd door spelers bedankt via een aantal mooie buikschuivers.  Bier en een mooie taart geserveerd in de kantine. Als prijs hadden spelers en staf graag een weekje Malediven gehad maar dit werd omgezet naar korte trip La Sicilia  na afloop voetbalseizoen.

• Met deze “dubbel“ op zak moeten er nog wel twee competitie wedstrijden gespeeld worden: een formaliteit maar misschien al iets uittesten voor het volgend voetbaljaar?

Verslag en foto’s: CoSp@n

Insta: #cospan56