• Maandag 1 februari 2021 is Jos van Suchtelen van de Haare op 81-jarige leeftijd overleden. Vele jaren was hij het vertrouwde gezicht als verzorger/sportmasseur van de A-selectie. Hoewel dat alweer een aantal jaren geleden is, was hij de afgelopen jaren regelmatig te gast op sportpark West. En Jos was, samen met zijn vrouw Riet een graag geziene gast. Altijd was het weer een warm weerzien.

Van 1995 tot 2002 en van 2005 tot 2013 was hij het vertrouwde gezicht op de bank. De laatste periode, dus van 2005 tot 2013,  ging het om acht seizoenen waar hij iedere week aanwezig was. Jos, woonachtig in Ridderkerk, stapte over van de BVV Barendrecht naar Rozenburg en was honkvast. Met 188 competitiewedstrijden, 16 duels tijdens diverse nacompetities en 28 wedstrijden om de KNVB-districtsbeker zat hij tijdens 232 officiële wedstrijden op de bank. Tel daarbij 136 wedstrijden op (vriendschappelijk en toernooien) en hij was er 368 duels bij. Jos werkte in die jaren met meerdere trainers samen: Henri Hecker, Leo Dekker, Erik van de Ridder en Wim van der Steene.

Daarnaast was hij iedere dinsdag- en donderdagavond in zijn massageruimte te vinden om de spelers te verzorgen zodat zij op zaterdag in actie konden komen. Zo toegewijd en altijd aanwezig.

Ook de jaren na zijn vertrek bleef het contact. En ook viel hij in die jaren nog weleens in als verzorger. Nooit werd tevergeefs een beroep op hem gedaan. Bij de traditionele Nieuwjaarswedstrijd was hij er altijd bij als verzorger. Hij genoot altijd weer van de vele oude bekenden die hij dan tegenkwam. Zo ook op 4 januari 2020.

Ook de vereniging vergat hem niet. Jos was een aantal jaren geleden eregast en werd, samen met zijn vrouw Riet, in het zonnetje gezet. Het deed hem zichtbaar goed. Een aimabele man die met iedereen goed door de bocht kon. Ook bij Rozenburg.

Op maandag 4 januari werd Jos met een gescheurde buikaorta met spoed opgenomen in het ziekenhuis. Daar lag hij in kritieke toestand op de IC waar hij in slaap werd gehouden. In het bijzijn van zijn vrouw Riet en zijn kinderen is hij rustig ingeslapen.

Een bescheiden man die nooit op de voorgrond trad, maar het nodige heeft mogen betekenen voor de voetbalvereniging Rozenburg waar hij zich altijd weer heeft ingezet voor het welzijn van ‘zijn spelers’.

• Klik hier voor het overweldigende overzicht van de aanwezigheid van wedstrijden van Jos.