• * 1 maart 1933     Op maandag 21 maart 2022 overleed in de leeftijd van 89 jaar Theo Faber     † 21 maart 2022

Op 15 september 1997 benoemde de ledenvergadering Theo tot erelid van de vereniging. Dit vanwege zijn jarenlange inzet.
    Eind vijftiger jaren verruilde de geboren en getogen Groninger zijn geboortegrond om op Rozenburg zijn bestaan op te bouwen. En hij was niet de enige Groninger waar hij zich als ‘import-Rozenburg’ vestigde.
    Bij scheepsbouwer Verolme ging hij aan de slag en daar kwam hij met de voetbalvereniging in aanraking. Dat was vanzelfsprekend, want wie van zijn collega’s waren er geen lid van Rozenburg? En zo werd Theo ook lid.

Als leider en trainer werd hij actief bij de jeugd en iedere week bij de vereniging te vinden en niet alleen op zaterdag. Ook als scheidsrechter was hij actief. Vele seizoenen maakte hij mee. Zag ze komen en zag ze gaan. Theo bleef.

Ook de verhuizing naar sportpark West maakte hij van dichtbij mee. Altijd actief en de handen uit de mouwen willen steken. Hoogte- en dieptepunten beleefde hij met zijn Rozenburg.

Bij de jaarlijkse ledenvergaderingen was Theo vaste gast. Van de rondvraag maakte hij altijd gebruik. Aandacht vragen voor problemen die er volgens hem waren en waar wat aan gedaan moest worden.
    Jarenlang was hij ook consul en bepaalde hij of de velden bespeelbaar waren of niet. Die taak legde hij in 2016 neer. Wel was hij toen al jaren lid van de werkploeg. Cees Sonneveld maakte hem wegwijs wat er aan werkzaamheden te doen was. Theo, in zijn welbekende overal, had het naar z’n zin en altijd bezig.

Wanneer je Theo niet zag, dan hoorde je hem wel, want fluisteren was niet aan hem besteed. En zo was hij altijd nadrukkelijk aanwezig. En zijn Groningse accent hield hij, ook na zoveel jaren in het westen van Nederland, vast. Niet voor niets is hij voor alle inzet bij ‘zijn Rozenburg’ in 1997 tot erelid benoemd.

De laatste jaren ging het met zijn gezondheid niet meer naar wens en maar bleef hij positief. In zijn scootmobiel kon je hem zomaar tegenkomen. In september 2021 overleed zijn vrouw. Voor Theo een moeilijke periode om alleen zonder zijn geliefde vrouw, verder te moeten. Nog geen jaar later is hij weer samen met haar.

Op zaterdag 26 maart werd er, voorafgaande aan de competitiewedstrijden van het eerste en tweede elftal een minuut stilte in acht genomen en speelden beide elftallen met rouwbanden.

Maandag 28 maart vond in de aula van crematorium De Ommering in Spijkenisse de afscheidsdienst plaats.

Moge hij rusten in vrede.

Rozenburg, maart 2022

Bestuur voetbalvereniging Rozenburg,