• JO8-1; De ‘toekomst’ van Rozenburg

Als trotse leidster van Jeugd onder 8-1 van Rozenburg wil ik jullie graag wat vertellen over dit elftal dat bestaat uit 9 kanjers! Ieder met  zijn  eigen kwaliteiten, maar 1 ding hebben al deze 9 heertjes gemeen:  de passie voor het spelletje! De liefde zie je elke keer weer te voorschijn komen als ze mogen trainen of als ze een wedstrijd mogen spelen.

Niet alleen Rick ( de andere leider van dit geweldige elftal ) Jeanette ( de trainer van deze toppers ) en ik hebben gezien dat dit een sterren elftal is, maar ook de mannen uit 010, het grote Feyenoord, hebben dit elftal in het vizier. De eerste uitnodigingen om deel te nemen aan een 3 weekse trainingssessie aan de Feyenoord Academy zijn al verstuurd. Laurens Balister (keeper), Kjeld Bakker (verdediger) en Amir Kandil (aanvaller) hebben allemaal een uitnodiging ontvangen om zich te melden op Varkenoord op woensdag 23 januari om 13.15 uur. Daarna volgen er nog 2 woensdagen, te weten 30 januari en 6 februari. Waarna in de week van 18 februari iedere "ster in spé" te horen zal krijgen of hij zijn carierre bij het grote Feyenoord voort mag zetten.

Eindelijk was het 23 januari....gooit de sneeuw roet in het eten! Moesten deze titanen nog een hele week wachten....(en dan hebben we het  nog niet eens over  de  ouders, begeleiders, trainers die ook hun  zenuwen maar moeilijk in bedwang kunnen houden). Gelukkig was het snel 30 januari en ging de training deze keer wel door. Om 13.15 uur waren de 3 musketiers op Varkenoord, samen met 30 andere aankomende talenten. Na een introductie en kennismaking mochten ze eindelijk het trainingsveld op om hun kunsten te vertonen. Wij als trainer, begeleiders en ouders waren echt diep onder de indruk van hoe deze training wordt gegeven. In totaal stonden er wel 24 mensen van Feyenoord en de KNVB op het trainingsveld. rainers. scouts, verzorgers...je kan het zo gek niet  benoemen of het  stond op het veld.
    Ik kan met veel trots zeggen dat onze 3 musketiers elk op hun eigen manier, opgevallen zijn. Ze deden niets onder voor de andere 30 talenten!

Na meer dan 1 uur trainen, zat de 1e training erop. Onze titanen vonden dat het veel te kort was en konden zo nog wel een uurtje door!!

Gelukkig mogen ze op 6 februari nog een keer hun trainingskunsten laten zien en op 13 februari staat er diverse wedstrijden op het programma. En dan wachten op het eind oordeel.......

Alhoewel het een spannende tijd wordt de komende weken, staat één ding als een paal boven water: wat de uitslag ook is van deze trainingssessie aan de Feyenoord Academy, deze 3 heren zijn en blijven kanjers! En stiekem hopen we  als Rozenburg dat ze niet uitgenodigd worden om bij Feyenoord te voetballen, zodat het dreamteam van de J08-1 in zijn geheel blijft bestaan.

Ik houd jullie op de hoogte van dit avontuur.

Patricia Bels,

leidster Jeugd onder 8-1