• Door Corona en helaas ook vorig jaar kon het Kerstballentoernooi geen doorgang vinden. Dit jaar is er daarom een groter budget te besteden uit de pot van “De Vrienden van Sparta” .
  Onder aanvoering van Arie van Oudheusden doneren de vrienden van Sparta al ruim negen jaar aan de jeugdafdeling. Deze sympathisanten van vv  Rozenburg en Sparta hebben afgesproken dat de opbrengst besteed wordt aan het organiseren van het Kerstballentoernooi voor de jeugdafdeling.

  Het toernooi heeft een geschiedenis die teruggaat tot zeker 1990. Begonnen in Sporthal de Rozet voor jeugd en senioren. Verdeeld over verschillende leeftijden werd er drie dagen in de zaal gevoetbald. En altijd vlak voor Kerstmis en mogelijk gemaakt door verschillende vaste sponsoren. Met het verstrijken van de jaren werd het Kerstballentoernooi steeds meer een evenement voor de jeugd. Aan het gebruik van de Rozet kwam een einde toen de nieuwe Sporthal De Rozenburcht in gebruik werd genomen. Helaas waren de kosten van de huur hoger dan de kosten van het toernooi. Hierop werd een paar jaar geleden besloten het Kerstballentoernooi in een andere opzet op het eigen Sportcomplex West te organiseren. En dat bleek een schot in de roos.

   

 • De organisatie had voor 16 december 2023 een mooi programma samengesteld dat in de kantine kon worden gehouden. Natuurlijk ontbrak het  gebruikelijke onderlinge voetbaltoernooi niet. 29 teams verdeeld in poules over evenzoveel landen bonden de strijd aan.  Op schermen was continue actuele informatie te vinden over de poule-indeling, wedstrijden, uitslagen en standen.
  Klokslag 08:30 uur startte het toernooi met de eerste poulewedstrijden. De laatste finalerondes werden om 14:30 uur afgerond.
  In de kantine waren 10 PS5 opgesteld om 1 tegen 1 het spel FIFA 24 te spelen. Als oud Hollands spel kon er gesjoeld worden op een grote houten 5 meter bak. Omdat het bijna kerst is kwam ook de Kerstman langs met een “ballonnen creatie”. Uiteraard is er ook volop voor de interne mens gezorgd met een hapje en een drankje. Ten slotte verzorgde een DJ de hele dag passende muziek.

  Het werd een plezierige en sportieve dag waardoor het druiliger weer snel was vergeten. Tot volgend  jaar.