• 198 enthousiaste kinderen en vrijwilligers maakten dat Koningsdag 2021 op Sportpark West een heel plezierige en succesvolle dag is geworden.

De ‘Kom voetballen en maak nieuwe hartsvriendinnen’ dag van 10 april dit jaar bleek een schot in de roos. Met nog 17 dagen te gaan tot Koningsdag zijn de handen ineengeslagen om een vergelijkbare dag te organiseren voor de jeugd tot en met 12 jaar op Koningsdag. Via de e-mail, Whatsapp en posters zijn de geïnteresseerde sportievelingen uitgenodigd om mee te doen “op de leukste dag van het jaar” om samen voetbal te spelen. De respons overtrof de verwachtingen. Op 27 april 2021 hebben 163 kinderen onder begeleiding van 35 vrijwilligers er een heel spektakelstuk en feest van gemaakt. Het plezier moest voorop staan en daar was de dag dan ook op georganiseerd.
    De spelers en speelsters waren op leeftijd ingedeeld in landenpoules met teams uit die competitie. De reden hiervoor was om in verband met corona vermenging van de leeftijden zoveel mogelijk te voorkomen. De volwassenen hielden 1,5 meter afstand. De spelers en speelsters verzamelden dan ook bij aanvang op het veld dat aan de landen was toebedeeld. Elk land kreeg een bondscoach die de supervisie had en elk team stond onder begeleiding van een trainer.

In Spanje speelden Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid en Sevilla tegen elkaar. Bij onze oosterburen in Duitsland nam Bayern München het op tegen RB Leipzig, Borussia Dortmund en VFL Wolfsburg. Op het Engelse eiland moesten Manchester City, Manchester United, Chelsea en Liverpool gaan uitmaken wie de titel veroverde. In de laars van Italië werd de strijd beslist tussen Juventus, AC Milan, Inter Milan en AS Roma. In Frankrijk probeerden FC Lille, Lyon en Monaco favoriet Paris Saint Germain van de titel af te houden.

• Om toeloop te voorkomen werden de uitslagen niet genoteerd en geen tussenstanden bijgehouden. Het ging immers vooral om plezier maken en hebben.

Na de sportieve inspanning kon er ontspanning worden gevonden op de stormbaan-springkussen en was er voldoende belangstelling voor de Ballonnen clown. Ook kon er worden gemeten met welke snelheid er geschoten werd

• Bovendien was er penaltyschieten met doelman en keeperstrainer Patrick Grinwis (in het doel) en doelman Tristan Pols (naast de paal).

• Natuurlijk was er ook tijd om te relaxen met versnaperingen, eten en drinken.

• Het is een zeer geslaagde geweest en zeker de moeite waard om het toegepaste concept ook voor de andere elftallen te organiseren. Vanwege de corona maatregelen was het jammer dat er geen publiek bij kon zijn. Maar wanneer de maatregelen het toelaten dan zullen de volgende keer vaders, moeders, opa’s en oma’s, broers en zussen er weer bijzijn om aan te moedigen en het feest groots maken.

Tot de volgende keer!