• Mooie uit-overwinning op de nummer twee, Vlotbrug 2:1-5

  Met een ruststand van 0-3 werd Vlotbrug 2 uiteindelijk verslagen met 1-5. Trainer Rishi had de jongens van tevoren verteld dat het er nu echt op aan komt. Vlotbrug bleek in Rozenburg, voor de winterstop,  niet echt makkelijk te kloppen. Dat het een belangrijke wedstrijd was, bleek wel aan het aantal meegereisd publiek. Natuurlijk de harde kern, maar ook vaders, moeders, opa’s, vriendinnen en mensen van TC en bestuur.


 • In de eerste helft voelde alleen de voorhoede iets van de druk: misschien alles een beetje te gehaast maar toch drie doelpunten scoren. Verdediging stond weer als een muur en het middenveld zorgde samen met de aanvallers dat Vlotbrug geen tijd kreeg iets op te bouwen. Vlotbrug kwam vaak op eigen helft al in de problemen door storend werk van Rozenburg. Het was al vrij snel dat Maxim de bal naar Max speelde en Max zich mooi vrij draaide. Met rechts schoot hij laag en in de uiterste hoek de 0-1 op het bord.

 • De enige kans van  de tegenstander  was eigenlijk een kopbal net over ons doel uit een hoekschop. Zoals gezegd voetbalde Vlotbrug niet slecht, maar was het Rozenburg die einde eerste helft de mooiste kansen kreeg. Begon met een twijfel gevalletje tussen Davey, Maxim en Max: bal rolde aan de verkeerde kant van de paal over de achterlijn. Maxim kon even later, met zijn nieuwe kunstgras schoenen, na een pass van Daan de 0-2 scoren. Even later kopt Maxim onder pass van Max door, maar staat Davey erachter om de bal in het doel te werken: 0-3. Een riante uitgangspositie voor de tweede helft.


 • De tweede helft begint met een luidruchtiger Vlotbrug dat dan meer tegen elkaar gaat voetballen als tegen Rozenburg. Storende werk van Jelle brengt de bal weer naar Max die behendig de keeper passeert: 0-4. Jammer genoeg moet Davey even later het veld verlaten na een dijbeen blessure. De plaats wordt ingenomen door Ronald die direct een kans krijgt om zijn rentree, na half jaar, op de velden te vieren met een doelpunt: zijn schot gaat helaas over.

 •  

  Rick houdt met een paar mooie reddingen zijn doel schoon, maar moet zich overgeven na een verlengd schot in eigen doel van Daan. Max komt ook nog een keer alleen voor de keeper van Vlotbrug maar die geeft zich niet gewonnen. Wel als de ingevallen Casper zijn kansje krijgt: 1-5.

 • Al met al weer een sterk begin na de winterstop van Rozenburg 2 in deze competitie. Volgende week dus ongeslagen thuis tegen Zwartewaal.

  Verslag en foto’s: CoSp@n