• Mooie zege Rozenburg 1!

archieffoto

Rozenburg moest aantreden tegen RijnmondHoogvlietSport in Hoogvliet. Historisch gezien een buitengewoon lastig karwei, want in de 6 wedstrijden in dit millennium kon Rozenburg niet één keer winnen in Hoogvliet.

De Roodgelen begonnen met Vince Lissenberg in de spits als vervanger van de geblesseerde Nick de Bil. Ook vandaag bleek RHS een lastige tegenstander. Na 10 minuten stond de 1-0 op het scorebord. De bal werd door Elroy van Seventer in eigen doel gekopt. Dat zat dus niet erg mee, plus het feit dat veel Rozenburgers onder hun niveau speelden. De meegereisde Rozenburgers konden er niet erg vrolijk van worden en waren tevreden met het feit dat de rust werd gehaald met slechts een 1-0 achterstand. Diezelfde Rozenburgers waren getuige van een typische wedstrijd met twee gezichten. Wat er in de Rozenburgse kleedkamer in de rust gezegd is niet bekend, maar na de rust een heel ander Rozenburg. De Roodgelen zaten er bovenop wat in de 46e minuut al een kans voor Bryan vd Laan opleverde. Hij schoot de bal helaas over het vijandelijke doel. In de 50e minuut was het wel raak. Vince Lissenberg knalde de bal kiezelhard achter de uitstekende doelman Arjan Jongerius. 1-1. Een minuut later leek Bryan vd Laan 1-2 binnen te schieten, maar helaas deed hij dit terwijl hij buitenspel stond. Tussen de bedrijven door moest Wouter Bloothoofd zijn niet geringe kwaliteiten tonen bij een van richting veranderd schot. In de 65e minuut werd Bethslot Woldeamanuel aangespeeld door Floris vd Heuvel. De jongste speler van het veld schoot vervolgens de bal achter de oudste speler van het veld wat de 1-2 betekende. Rozenburg kreeg nog meer kansen maar vond telkens de 39jarige RHSdoelman op zijn weg. In de 80e minuut werd Bethslot Woldeamauel vervangen door Jeffrey Bokma. Laatstgenoemde had bij zijn eerste balcontact de1-3 op zijn schoen, maar ook hij vond de keeper op zijn weg. In de 88e minuut viel dan toch de beslissing. Een voorzet van de sterk spelende Floris vd Heuvel bereikte Bryan vd Laan die koppend de 1-3 scoorde. Deze stand stond ook op het scorebord bij het eindsignaal van de goed leidende scheidsrechter Pierre Korsius.

Als komende zaterdag in de thuiswedstrijd tegen Gravendeel de lijn van de 2e helft kan worden doorgezet zit er nog wat moois in de vat. Rozenburg staat op een mooie 2e plaats op 3 punten van koploper Binnenmaas.

Toon van Dijk

foto: Archieffoto