• Het voorproefje tussen de pupillen van RHS en VVR JO-7 zag er met twee Rozenburgse overwinningen rooskleurig uit voor de hoofdmacht. Dat bleek niet genoeg , helaas.
    De voortekenen voor Rozenburg in Hoogvliet tegen Rijnmond Sport waren gunstig. Ook het weer zat mee. Veel aan de bal en behoorlijke doelmogelijkheden, maar geen score. Als een mokerslag slaat de voetbalwet dan toe. Scoor je niet zelf uit de kansen die je creëert, dan doet de tegenpartij het wel. Kian Kroep bleek uiteindelijk matchwinnaar voor RHS door het enige doelpunt te noteren.
    RHS loste veel op met fysieke arbeid. Daardoor leek het overwicht van de rood gelen eerder optisch dan feit. Hoewel een veldoverwicht, de beste en gevaarlijkste momenten waren voor het Rozenburg doel. Keeper Silvio Spiessens redde vier keer voortreffelijk en zo bleef de kans op een of meer punten bestaan. Het mocht niet zo zijn. Tegen de directe concurrenten is mooi voetbal en balbezit leuk, maar voor het binnenhalen van de punten is er iets extra’s nodig.
    Volgende week thuis tegen DVO ’32. Geen gemakkelijke opgave, maar alles tussen plaats 7 en 11 is aan elkaar gewaagd. Dus potentieel genoeg punten om te verzamelen voor plaats 8 in de rangschikking.

    Bert van der Vecht