• Kabinet verlengt verbod op eendaagse evenementen zonder vaste zitplaats tot 1 september. Kleinschalige evenementen buiten onder voorwaarden toegestaan.

Bron: Nieuwsbericht – Rijksverheid.nl | 02-08-2021

Kleinschalige evenementen buiten zijn toegestaan
    Kleinschalige evenementen, zoals het 90-jarige jubileumfeest van de vereniging, zijn vanaf 14 augustus onder voorwaarden weer toegestaan.

Evenementen buiten (of in een open tent), zonder vaste zitplaats kunnen met maximaal 750 bezoekers georganiseerd worden.

Bezoekers moeten dan wel een coronatoegangsbewijs hebben. Dat betekent:

• een vaccinatiebewijs,
    • herstelbewijs van maximaal 6 maanden oud,
    • of een negatieve testuitslag van minder dan 24 uur voor het evenement.

De 1,5 meter afstand kan dan worden losgelaten tijdens het evenement.

De organisator moet ervoor zorgen dat:

• bezoekers in het bezit zijn van een (gratis) ticket
    • contactgegevens van bezoekers moeten worden geregistreerd
    • medewerkers, vrijwilligers en artiesten die geen coronabewijs hebben wordt dringend geadviseerd een zelftest te doen voor het bijwonen van een evenement, dit geldt ook voor kinderen van 6 t/m 12 jaar.
    • Alle aanwezigen krijgen het dringende advies om op dag 5 na het evenement een zelftest te doen om een eventuele besmetting snel op het spoor te zijn.
    • Het evenement vindt plaats op een afgesloten locatie (binnen of buiten).
    • Er is een gecontroleerde in- en uitstroom van bezoekers.

Volgens de regels van de gemeente Rotterdam moet voor een feest op Sportpark West een A-vergunning (meer dan 250 personen1) worden aangevraagd uiterlijk vier weken voor de datum van het evenement of het feest.

Evenementen met vaste zitplaats
    Voor grote buitenlocaties, zoals Sportpark West, geldt dat twee-derde van de capaciteit gebruikt mag worden, ook als dit betekent dat er meer dan 750 personen aanwezig kunnen zijn.

Het coronatoegangsbewijs blijft verplicht om de anderhalve meter afstand los te kunnen laten.

Sportkantines

• De kantine mag open.
    • Zelfbediening is toegestaan.
    • Binnen geldt wel dat met een coronatoegangsbewijs tweederde van de reguliere capaciteit gebruikt kan worden met vaste zitplaats. Er hoeft dan geen anderhalve meter afstand gehouden te worden.
    • Wanneer een evenement geen coronatoegangsbewijs gebruikt kan 100% van de anderhalve meter capaciteit gebruikt worden met vaste zitplaats op anderhalve meter.

-       Over de maatregelen voor de horeca wordt op 13 augustus besloten.

-       Dan wordt ook gekeken naar de mogelijkheden voor alle evenementen na 1 september.