• Er ging heel wat gekrakeel aan vooraf om een aanvangstijd overeen te komen voor het spelen van de tweede bekerwedstrijd. Wel of niet om 17:00 uur in Den Haag. Vervroegen misschien. Op een dinsdagavond. Uiteindelijk bleef het gewoon aftrappen om 17:00 uur bij SVH in ’s-Gravenhage. PFFF.

De start op 3 september 2022 van het bekertoernooi werd door de hoofdmacht aangevangen met een 2-1 overwinning op Sportclub Monster. Medestrijder Koudekerk won met 5-1 van SVH, de tegenstander van Rozenburg op 10 september. Sportclub Monster en Koudekerk deelden niet alleen de doelpunten (2-2) maar ook de punten, ieder 1. Rozenburg versloeg SVH op eigen veld met 2-4. Flitsend was het niet, maar winnen is winst en dat staat mooi in de tussenstand.

Vroeg in de wedstrijd scoorde Szyman Joachimiak op aangeven van Bethslot Woldeamauel 1-0. Gelijk werd het door een goed schot van Miguel Mateus. Vrijwel meteen na de 1-1 stelde Nick de Bil mede aanvaller Szymon Joachimiak voor de tweede keer in de gelegenheid om 2-1 op de borden te schieten.

In de tweede helft zorgde Nick de Bil voor 1-3 en Stefano Tavares voor 1-4. De wedstrijd werd beëindigd met een 2-4 overwinning.
    Het was nog niet flitsend. Het blijft lastig een opstelling te maken als een selectie niet compleet is. De trend van vorig seizoen van het lankmoedig verdedigen en spelen in een laag tempo wordt zo niet doorbroken. Maar we blijven uitzien naar betere tijden. Er wordt immers gewonnen.