• Rozenburg, dat zich wist te handhaven in de 3e Klasse, moest de laatste competitiewedstrijd op zaterdag 27 mei 2023 aantreden tegen kampioen HBSS. Op een met zon overgoten Sportcomplex West was de wedstrijd feitelijk een partij om des keizers baard. Een wedstrijd waar niets van afhangt, behalve dan dat er vrijuit kan worden gevoetbald met veel doelpunten. Zeg maar een galavoorstelling voor het trouwe publiek.


 • De Rozenburg spelers vormden bij opkomst van de ploegen een erehaag voor kampioen HBSS en pupil van de week Joep Sakko overhandigde een rood geel kampioensboeket aan HBSS aanvoerder Berkan Bayraktar.
  Bovendien stond deze ontmoeting ook in het teken van het afscheid van vier dienende spelers: Jordie de Groot (“Dit is mijn laatste seizoen”. Hij stopt na 18 seizoenen en 395 wedstrijden); Stefano Garcia Tavarares (stopt op 34 jarige leeftijd na twee seizoenen en 54 wedstrijden). Bryan van der Laan vertrekt na zeven seizoenen en 159 wedstrijden naar OHVV in Oudenhoorn. Daar wordt hij herenigd met voormalig Rozenburg trainer Peter Marcel Nauta.
  Bethslot Woldeamanuel verlaat de rood gele brigade voor 2e Klasser Hellevoetsluis. Hij speelde in zes seizoenen 114 wedstrijden. Jordie de Groot debuteerde met 17 jaar en 280 dagen, Bethslot met 17 jaar en 9 dagen. Ten slotte neemt ook elftalbegeleider en hersteltrainer Richard Kruithof na vele jaren afscheid om zich in Oudenhoorn bij Peter Marcel Nauta en Bryan van der Laan te voegen.

 • Het was mooi weer, gezellig en de laatste wedstrijd. We zijn veilig, de tegenstander kampioen, dus laten we de verdedigende acties, die drie doelpunten inleiden, onbeschreven. Daar staan weer mooie treffers tegenover van Tim Bekker, Nick de Bil en Bethsloth Woldeamanuel. Kortom de wedstrijd voldeed aan de ingrediënten waarom vooraf was gevaagd. Het was immers een potje om des keizers baard. Eindstand 3-3.

  Met scheidsrechter Roy van der Meijden was vooraf afgesproken dat voorzitter Frank Schellenboom tien minuten voor tijd Jordie de Groot kort kon toespreken en om bloemen te overhandigen. Na afloop van de wedstijd werden, onder belangstelling van spelers, begeleiding, bestuur en sponsoren, de vertrekkende spelers in het zonnetje gezet met passende geschenken. Op 3 juni aanstaande is er weer feest op Sportpark West: de jaarlijkse Familiedag.

  Het was een bewogen voetbaljaar dat met een gulle glimlach kan worden afgesloten.

  Opstelling: Silvio Spiessens, Lars Bekker, Elroy van Seventer (Maikel den Ouden), Sander Kraijeveld, Jeroen Brobbel, Stefan van Es (Stefano Garcia Tavares), Bethslot Woldeamanuel (Jasper Hoogwerf), Jordie de Groot (Desley de Vliegh), Nick de Bil, Bryan van der Laan (Wessel Boertje), Tim Bekker. Reserve Vince Lissenberg kwam niet meer in het veld.