• Ongeslagen de winterstop in: 24 uit 8 !

  Code geel voor het westen van Nederland. Maar niet op West. Ligt tussen drie dijken best wel beschut. Ook geen regen, hoewel het wel vijf doelpunten regende. En allemaal voor Rozenburg: 5-0 tegen Botlek. Rozenburg 2 dus winterstopkampioen. Volgende week nog kijken of we kunnen overwinteren in het bekertoernooi.


 • Vandaag kwam Botlek dus op bezoek met best wat ervaring in de verdediging. Bij Rozenburg o.a. geen Jelle, Ricardo en Casper. Wel om weer speelritme op te doen na blessure: Jeffrey( Rozenburg 1). Ook vanuit Maassluis overgekomen de opa van Nando. Hij zag zijn kleinzoon na een afwachtend kwartier scoren via fraai schot vanaf 20 meter: 1-0.


 • Diegene die dachten dat Rozenburg nu wel zou los komen, kwamen bedrogen uit. Het was weer 20 minuten matig voetballen met veel balverlies in de voorhoede. Max en Maxim hadden hun vizier ook niet op scherp staan. Kwamen wel netjes vrij voor keeper maar rondden hun acties helaas niet succesvol af. Met zoveel mensen in de verdediging van Botlek is er geen ruimte om te soleren.

 • Net voor rust lukt het toch eindelijk Omer Faruk om zich vrij te spelen en 2-0 te maken. Ook Nando kan voor het rustsignaal nog een keer van afstand de bal langs de keeper te schuiven: 3-0 (ik kon zijn opa nog net tegen houden om niet over het hek te springen!). Misschien ietwat geflatteerd maar wel verdiend omdat Botlek maar 1 kans wist te creëren.
  Tweede helft leek het erop dat Rozenburg meer tegen zichzelf voetbalden als tegen Botlek. De grootste kans net na rust was voor de gasten. Hoog over het doel van Rick vanaf een paar meter.

 • Rick moest een paar keer redden maar echt tot het uiterste te gaan, was niet nodig. Aanvoerde Julian hoefde dit keer ook niet de bal van doellijn te halen. Jeffrey kwam na zijn blessure periode de aanval versterken. Leverde wel meer druk op Botlek maar geen uitgelezen kansen. Max scoorde wel toen de keeper de bal niet onder controle kreeg: 4-0. En genoemde Jeffrey vierde zijn terugkeer op het veld met de 5-0.

 • Na de eerste helft van de competitie(Rozenburg nog twee wedstrijden inhalen!)staat het team van Rishi bovenaan gevolgd door Vlotbrug en Hekelingen op twee en drie. Zaterdag 15 december gaat het team naar Vlaardingen voor het vervolg in het bekertoernooi: DVO’32 is daar de tegenstander.

   

  Foto’s en verslag: CoSp@n