• In vergelijking met de partij tegen NSVV stond de weer fitte Maik den Ouden in de verdediging, waardoor Regillio van Buuren op het middenveld kwam te voetballen.

    Het eerste gevaar kwam van de thuisploeg . De inzetten van Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel werden gestopt door de goed keepende doelman van Alexandria Merrick Leynse. Een kopbal van Vince Lissenberg werd van de doellijn gehaald, en Bryan van der Laan schoot bij een doelpoging tegen een tegenstander. Bij één van de spaarzame aanvallen van Alexandria moest Rozenburgkeeper Ünal Can Bayka redding brengen. In de 37e minuut kwam Rozenburg op een 0-1 achterstand door de gevaarlijke aanvaller van Alexandria Marchiano Deekman. Vlak voor het rustsignaal van de warrig leidende arbiter Ralph Majenburg raakte Nick de Bil de lat.

    10 minuten na de rust kwam Rozenburg op gelijke hoogte. Marnix Sonneveld kon na goed doorzetten op links Regillio van Buuren bereiken.  Hij kon van ca. 20 meter de 1-1 aan laten tekenen. Rozenburg leek door te drukken. Een mooie combinatie van Nick de Bil en Bryan van der Laan werd door laatstgenoemde besloten met een schot tegen de lat. Alexandria aanvaller Marchiano Deekman liet zich ook niet onbetuigd. Ünal Can Bayka redde bij een inzet van Deekman en dezelfde Deekman raakte de paal.

    Een kwartier voor tijd een duel tussen Elroy van Seventer en een tegenstander, waarbij diezelfde aanvaller ten val kwam, besloot de op 30 meter staande scheidsrechter Elroy de rode kaart te tonen. Buitengewoon twijfelachtige actie van de arbiter. Was het een overtreding en ging het over een doorgebroken speler? Maar met 10 man bleef Rozenburg minimaal gelijkwaardig aan de tegenpartij. Na aangeven van Floris van den Heuvel schoot Nick de Bil net naast. Zeker in verdedigend opzicht werd duidelijk dat Rozenburg met een man minder speelde en kon de pijlsnelle Marchiano Deekman nog 2x scoren. Door Bethslot Woldeamanuel werd de eindstand op 2-3 bepaald.

    Voor as. zaterdag staat er wederom een lastige klus op het programma en wel de uitwedstrijd tegen FC. Binnenmaas.