• Vanwege blessures en schorsingen was er een flinke puzzel te leggen voor Rozenburgcoach Peter Marcel Nauta. Tristan Pols in het doel, Marnix Sonneveld in hart van de verdediging en Lennart Quak in de spits. Bovendien werd Kevin van Heemst de rechtsachter. Deze wijzigingen plus het feit dat het vertoonde spel in de voorbereiding ook niet geweldig was deed het ergste vrezen voor de eerste competitiewedstrijd tegen het sterke FC Binnenmaas.

Maar geheel tegen de verwachting in was Rozenburg de betere ploeg. Dat de rust werd bereikt met een 0-0 stand was ronduit teleurstellend voor de thuisclub, die onzorgvuldig met de kansen omsprong of de uitstekende keeper Thijs Botterhuis op zijn weg vond. Na de rust een iets sterker FC Binnenmaas zonder dat het  veel kansen creĆ«erde. In de 70e minuut  kwam de ploeg uit Hoeksche Waard toch op voorsprong door Youri van Noort. Volgens de grensrechter van Rozenburg, Pleun de Borst, deed hij dit uit buitenspelpositie. Scheidsrechter Wim Roozeboom vond echter van niet en zo verscheen toch de 0-1 op het scorebord. 5 minuten later werd het 0-2 door Daan Leggedoor en het was gedaan met het Rozenburgs verzet. Dat de arbiter niet in goede doen was bleek toen hij in 90e minuut FC Binnenmaas een strafschop schonk. Gerechtigheid geschiedde doordat de uitstekend keepende Tristan Pols de penalty wist te stoppen.

Een nederlaag dus voor de thuisclub, maar toch waren er wat lichtpuntjes te zien. Reeds genoemd Tristan Pols, Kevin van Heemst en Marnix Sonneveld als invallers of op een andere plaats in het elftal en ook Lennart Quak deed het goed in de spits.
    As. Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen CION op het programma.

Toon van Dijk