• Het dreigt een eentonig verhaal te worden, maar ook na de uitwedstrijd tegen Vv Pelikaan stapte Rozenburg met een nederlaag van het veld.

Vanwege personele problemen vormde Jordie de Groot samen met Maik den Ouden het centrum van de verdediging. In de eerste helft deed Rozenburg niet onder voor Pelikaan. In de 3e minuut moest de keeper van Pelikaan, Dennis Sleiffer, een inzet van Bryan vd Laan onschadelijk maken. Na een kwartier kwam Rozenburg op een 0-1 voorsprong. Een vrije trap van Bryan vd Laan kwam voor het doel, er volgde een overstapje van Jordie de Groot, waarna de bal in de verre hoek verdween. Beide ploegen wisten hierna weinig kansen te creëren. Toch kwam Pelikaan na een half uur langszij.

Borak Ocak wist bijna vanaf de achterlijn de gelijkmaker te produceren. 1-1 werd de ruststand.

De meegereisde supporters uit Rozenburg hadden na de 1e helft de hoop dat er misschien wel overwinning te behalen viel. Vlak na de rust stoomde Marnix Sonneveld op richting het vijandelijke doel. Zijn schot vanaf ca. 25 meter vloog net langs de verkeerde kant van de kruising. Dat bleek één van de laatste wapenfeiten van de roodgelen. In drie minuten tijd wist Pelikaan twee keer te scoren. 2-1 werd het door Cees Groeneveld middels een schot in de uiterste hoek en de 3-1 kwam tot stand door Sjoerd Opschoor die kon profiteren van de wanorde in de Rozenburgse defensie. In de 80e minuut kon Jordy van Deelen de 4-1 op het scorebord laten zetten. Rozenburg deed in de persoon van Ibrahim Ayyildiz nog wat terug. Hij maakte de 4-2. Dat werd ook de uitslag van deze wedstrijd waarin Jordie de Groot geblesseerd uit moest vallen.

As. zaterdag staat de thuiswedstrijd tegen Strijen op het programma.

Toon van Dijk