• Dat elke wedstrijd van de vv Rozenburg in deze fase van de competitie van belang is behoeft geen uitleg. In het elftal van Peter-Marcel Nauta begon Lars Bekker in het centrum van de verdediging en Wessel Boertje als linksback. 
  Na een voorzichtig begin van beide ploegen werd Rozenburg de bovenliggende partij. Dat resulteerde na een kwartier in een doelpunt van Nick de Bil. 1-0. 
  Er volgden nog wat kleine kansen voor Elroy van Seventer en Bethslot Woldeamanuel.
  In minuut 45 kwam het inmiddels traditionele weggevertje in de roodgele verdediging boven drijven. Pelikaanspeler Sjoerd Opschoor profiteerde van het defensieve geknoei en zorgde voor de 1-1 ruststand.

  Na de rust een sterker Rozenburg. Kansen waren er voor Nick de Bil en Bethslot Woldeamanuel. Een schot van Bethslot Woldeamanuel werd van de doellijn gehaald. Aan de andere kant werd een doelpoging van Pelikaan vakkundig onschadelijk gemaakt door Silvio Spiessens. In de 70e minuut ging Bethslot Woldeamanuel alleen op Pelikaandoelman Dennis Sleiffer af. De Rozenburger zag geen kans te scoren. Even later ging ook Nick de Bil alleen op de vijandelijke keeper af maar ook hij wist niet te scoren. In de voetballerij weet men dat als je zelf de kansen niet benut de tegenpartij die ene kans wel weet te benutten. Dat scenario voltrok zich ook in deze wedstrijd.
  Na een onnodige overtreding door invaller Maik den Ouden kreeg Pelikaan op ca. 25 meter van het Rozenburgse doel een directe vrije trap. In de 92e minuut werd dit buitenkansje benut door Jesper Nossent. 1-2 werd de uitermate teleurstellende uitslag van deze wedstrijd waar Rozenburg vergat zichzelf te belonen. 


  As. zaterdag staat de uitwedstrijd tegen concurrent Charlois op het programma. 

  Toon van Dijk