• Na afloop van de competitiewedstrijd tegen LYRA overhandigde Arie van Oudheusden met pupil van de week Quinty Heijdra de inmiddels vertrouwde jaarlijkse cheque aan voorzitter Frank Schellenboom. De opbrengst is voor de organisatie van het Kerstballentoernooi 2023.
  Naast de voorzitter is de organisatie van dit toernooi blij verrast dat het toernooi dit jaar extra invulling kan krijgen.

  Langs het hoofdveld prijkt het bord ‘Sparta is de club van Rotterdam’. Destijds het initiatief van Ton de Groot, waarbij 10 deelnemers (allen aanhangers van Sparta) ieder € 25,- doneerden en daarmee de vereniging financieel ondersteunden. In 2015 nam Arie van Oudheusden deze taak van Ton op zich en ging in gesprek met de toenmalige voorzitter Walter Reurink. Arie stelde voor om hieraan een speciaal doel toe te kennen en wel het ‘Kerstballentoernooi’. Dat moest mensen aanspreken en uitnodigen om hieraan deel te nemen. Dat voorstel werd omarmd en sinds die tijd komt de jaarlijkse bijdrage ten goede aan dit toernooi.

 • Betrokken bij de jeugd
  In de 70er en 80er jaren was Arie, naast zijn vele activiteiten voor de vereniging, als trainer en leider, samen met wijlen Arie Pols, nauw betrokken bij de B-jeugd en vierde in die tijd sportieve successen. Acties door het seizoen heen (verkoop aardappelen en uien en het verzamelen van oud papier) om een spaarpotje te hebben om het seizoen met zijn elftal af te sluiten met een weekendje Parijs. Onvergetelijke tijden. Ook heden ten dage hoor je er nog mannen over die er bij waren.
  Het is daarom niet vreemd dat hij ook in deze de jeugd zo belangrijk vindt. Het is immers de toekomst van je vereniging.

  Deelnemers betalen € 25,-
  Jaarlijks betalen de deelnemers € 25,- en dat leverde in de jaren 2015 – 2018 jaarlijks een mooie opbrengst van € 625,-. Na een korte terugslag nam de jaarlijkse bijdrage weer toe. Enthousiaste supporters die de jeugd een warm hart toedragen, haakten aan.

  Uitdaging: record in 2021
  In de afgelopen tijd zette Arie van Oudheusden zich in en wist de deelnemers weer over de streep te trekken. Dat bleek ook in 2023 geen probleem te zijn. Toch gaat het niet vanzelf. Het vereist wel het nodige aan administratieve werkzaamheden, telefoontjes, maar ook e-mailberichten. Als afsluiting konden de deelnemers het certificaat van deelname tegemoet zien. Trots is de vereniging op al die deelnemers die jaarlijks hun bijdrage betalen. Daar is de vereniging ongetwijfeld trots op. Zovelen die de jeugd een warm hart toedragen. Ook in 2023. Met de cheque voor dit jaar beschikt de organisatie over een budget waarmee zij uit de voeten kunnen. Uiteraard gaan zij zuinig om met de beschikbare gelden. Daarmee kunnen zij vooruit.

  Traditie: ook in 2023
  Het Kerstballentoernooi is inmiddels uitgegroeid tot een traditioneel evenement, vindt tijdens de kerstvakantie plaats waar de jeugd naar uitkijkt. Jarenlang in de sporthal, maar in 2020 werd ervoor gekozen het toernooi op sportpark West te laten plaatsvinden. Het bleek een succes met de mogelijkheden je eigen sportcomplex hebt. Vergeet daarbij niet de vele vrijwilligers die zich deze dagen voor de jeugd inzetten. En dat is een niet gering aantal, maar zij doen het graag.

  Toekomst: nog meer deelnemers?
  Hoe zal het vergaan? Zoveel enthousiaste leden, supporters die zoveel met de jeugd op hebben. En trouw hun jaarlijkse bijdrage betalen. Wie weet ‘haken’ er in de komende tijd nog meer aan om het toernooi iedere keer weer mogelijk te maken. En Arie? Die zal zeker trots zijn. Maar Arie is er niet de man naar om zich op z’n borst te kloppen hoe goed hij wel niet is. Dat is zijn aard niet. Vele jaren als leider en trainer bij de jeugd betrokken geweest en ook in de jaren dat hij met vrienden zijn vaste stek langs de lijn inneemt. En zaterdagmiddag mocht hij het woord voeren en ‘even’ op de voorgrond treden.

  Foto © archief vv Rozenburg / Bert van der Vecht