• Het KNMI had voor zaterdagmiddag regen voorspeld. En inderdaad, het regende doelpunten.

De stand op de ranglijst was voor Rozenburg net zo troosteloos als de weersomstandigheden deze middag. Tegenstander Strijen had zijn laatste twee wedstrijden gewonnen en zat dus beter in zijn vel. Dat gevoel werd nog versterkt doordat zij reeds na twee minuten op voorsprong kwamen. Nelson Tavares benutte de strafschop die werd toegekend door arbiter Cor van Elswijk.  Rozenburg rechtte de rug en ging op jacht naar de gelijkmaker. Die kwam in de 19e minuut. Bethslot Woldeamanuel scoorde na prima aangeven van Nick de Bil.

In de al gehavende ploeg van Rozenburg moest Wessel Boertje geblesseerd uitvallen. Tim Bekker verving hem uitstekend als rechtsachter. In de 25e minuut kopte Lennart Quak Rozenburg naar een 2-1 voorsprong na uitstekend voorbereidend werk Nick de Bil. Vlak voor de rust werd de uitstekend spelende Bethslot Woldeamanuel in de vijandelijke “zestien” onderuitgehaald, waarna Bryan vd Laan vanaf de elfmeterstip de 3-1 op het scorebord liet verschijnen. Na de rust eenzelfde spelbeeld. De bij vlagen goed voetballende thuisclub bleef de aanval zoeken. 4-1 werd het in de 52e doordat Patrick Struijk een vrije trap vanaf de zijkant in de verre hoek schoot.  Maar de koek was nog niet op voor de roodgelen.  Een mooie voorzet van Bethslot Woldeamanuel werd besloten door een rake kopbal van Bryan vd Laan. 5-1. 6-1 werd het door Nick de Bil die vanaf de zijlijn Strijendoelman Kaz Kromwijk wist te verrassen. Dat Strijen in de persoon van Jeilli Moreno de 6-2 scoorde mocht de pret niet drukken. Een zeer welkome zege voor de Rozenburgers. Ook was het goed om te zien dat Rozenburg een prima partij op de natte mat legde, zonder de vaste krachten Elroy van Seventer en Jordie de Groot. Lennart Quak deed het goed in de spits naast Nick de Bil, en de in het centrum van de verdediging spelende Marnix Sonneveld scoorde ook een ruime voldoende.

Dit geeft de Rozenburger moed en laten we hopen dat Rozenburg de weg naar een hogere plek op de ranglijst heeft gevonden en dit kan laten zien as. zaterdag in de uitwedstrijd tegen CION.

Toon van Dijk